CHP Heyeti Bitlis'te - Son Dakika
Politika

CHP Heyeti Bitlis'te

CHP Heyeti Bitlis\'te

CHP milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet, Bitlis’in Tatvan gelerek Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi.

13.07.2014 09:12

CHP milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan bir heyet, Bitlis'in Tatvan gelerek Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istedi.

CHP ve MHP'nin çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu yöre halkına tanıtmak ve oy istemek üzere Tatvan ilçesine gelen CHP ekibi, Tatvan ilçesinde yaptıkları iftardan sonra basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

CHP grubu adına açıklamalarda bulunan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Hüseyin Saygılı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için başlatılan seçim kampanyasına destek kapsamında Bitlis'e geldiklerinin söyledi.

Bölge illerinde sivil toplum kuruluşlarına ve halka adayları İhsanoğlu'nu anlatacaklarını ifade eden Saygılı, halka yalan söyleyen birini Cumhurbaşkanı olmasını istemediklerini belirterek, "Seçim çalışmaları ile ilgili il ve ilçe başkanlarımızla neler yapılabileceğini tartışıp konuşacağız. Aynı zamanda Sivil Toplum Örgütlerini de gezerek İhsanoğlu için destek isteyeceğiz. Bunları anlatmaya geldik" dedi.

Türkiye'yi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiğine vurgu yapan Saygılı, Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun dindar ve aynı zamanda tarafsız bir insan olduğunu belirterek, "Kim Cumhurbaşkanı olsun söylemimizde ise İhsanoğlu tarafsız, dürüst ve aynı zamanda dindar bir insandır. Daha öncesinde siyasete bulaşmamış, bir bilim adamı olan İhsanoğluna her vatandaşımızın oy verebileceğini düşünüyoruz. Her seçmenin rahatlıkla oy verebileceği bir insan olan İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı olması durumunda, herkesi kucaklayarak parlamenter sistemin ve özellikle Kürt sorununun çözümünde katkı sunacağına inanıyoruz."

"BDP'LİLER İKİNCİ TURDA İHSANOĞLU'NA DESTEK VERMELİDİR"

Yapılacak seçimlerde BDP ve HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın ikinci tura kalamaması durumunda BDP'lilerin ve özellikle bölge halkının daha özgür ve yaşanılabilir bir Türkiye için İhsanoğlu'na destek vermesi çağrısında bulunan Saygılı, "Selahattin Demirtaş'ın ikinci tura kalmaması durumunda BDP'lilerin ve özellikle bölge halkının eli kanlı Roboski katliamının sorumlusu her seçim öncesi barışı ve çözüm sürecini öne süren bir başbakana karşı İhsanoğlu'na destek vermelerini istiyoruz" dedi.

Yapılan basın toplantısında, CHP Parti Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar, CHP 23. dönem Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, CHP Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz, Tatvan İlçe Başkanı Maruf Kızılağaç, parti yöneticileri ve parti üyeleri hazır bulundu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement