Görevden alınan il başkanlarının itirazları CHP Parti Meclisi'nde reddedildi - Son Dakika
Politika

Görevden alınan il başkanlarının itirazları CHP Parti Meclisi'nde reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçimlerin ardından başlayan 'değişim' tartışmaları ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık ettiği zoom toplantısının kamuoyuna "sızdığı" süreçte gözler Parti Meclisi'ne çevrildi. 60 kişilik Parti Meclisi'nde tartışmanın merkezinde 'Zoom' toplantısı yer aldı.

24.07.2023 01:02  Güncelleme: 01:25

CHP Parti Meclisi, görevden alınan il ve ilçe başkanlarının itirazlarını değerlendirmek için bir araya geldi. Toplantı Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilirken, görevden alınan yöneticilerin itirazları reddedildi.

CHP'de kritik oylama! Görevden almalar kesinleşti

CHP PARTİ MECLİSİ TOPLANDI

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Parti Meclis Üyesi Mehmet Akif Hamzaçebi, Meclis Üyesi Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Meclis Üyesi Aylin Nazlıaka ile birçok parti meclisi üyesi de toplantıya katıldı. Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak da bir konuşma yaptı.

CHP'de kritik oylama! Görevden almalar kesinleşti

GÖREVDEN ALINAN BAŞKANLARIN İTİRAZI DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda CHP MYK kararıyla görevden alınan Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan, Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan, Muş İl Başkanı İsmail Adanur, Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan'ın itirazları ele alındı. Toplantı gece geç saatlere kadar sürerken, değişim isteyen kesim, yeterli çoğunluğu elde edemedi.

CHP'de kritik oylama! Görevden almalar kesinleşti

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Görevden alınan başkanların göreve iade için yaptıkları itiraz reddedildi. Bu şekilde görevden almalar kesinleşti. 60 üyeli PM'de üçte iki çoğunluk olan 40 oya ulaşılması durumunda başkanlar görevlerine geri dönebilecekti.

Toplantıda başkanlara çıkan ret-kabul oyları şu şekilde:

Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün: 35 ret - 26 kabul

Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan: 31 ret 30 kabul

Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan: 33 ret 28 kabul

Muş İl Başkanı İsmail Adanur: 30 ret 31 kabul 2 çekimser oy aldı.

Oyların çoğunluğu ret çıkarken birbirine yakınlıkları da dikkat çekti.

Görevden alınan il başkanlarının itirazları CHP Parti Meclisi\'nde reddedildi

Son Dakika Politika Görevden alınan il başkanlarının itirazları CHP Parti Meclisi'nde reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • mücahid: Dikdatorlük tam olarak budur işte.Bunlardan ne sosyalist olur!Ne demokrat!!sürekli seçim kaybediyoruz diyen il başkanlarını görevden aldı.dersimli kemal Kendi imparatorluğunu onüç yıldır kurdu.Kimse gık diyemiyor korkudan. 46 7 Yanıtla
  • Selma Çınar: Bu ekonomiye rağmen iyi ki eskaza kazanmadınız, her biri ayrı bi skandal olay hele ki Özdağ la gizli anlaşmanız hangi ortağınızı ikna edebilirdi heralde hükümet kurulmadan düşecekti ya da içsavaş mı çıkacaktı 19 3 Yanıtla
  • Mahmut Gün: Seçimle il başkanı seçiliyor ise bunu almak demokrasi ile bağdaşmaz bu CHP değil tüm partilerdeki saltanat kanununun sonucu 14 1 Yanıtla
  • Ramanikow Zago: Türk siyasi tarihinin gördüğü ilk yüzsüz kişidir vatandaş 0 0 Yanıtla

Advertisement