Dtk Eş Başkanı Türk Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Dtk Eş Başkanı Türk Gündemi Değerlendirdi

Dtk Eş Başkanı Türk Gündemi Değerlendirdi

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin'de önemli açıklamalarda bulundu.
Siyaseti bırakmaya karar verdiği dönemde Mardin'in büyükşehir olması nedeniyle bu kararından vazgeçerek son dönemi...

10.12.2013 17:14

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin'de önemli açıklamalarda bulundu.

Siyaseti bırakmaya karar verdiği dönemde Mardin'in büyükşehir olması nedeniyle bu kararından vazgeçerek son dönemi halkıyla birlikte geçirerek siyasete veda etmeye karar verdiğini belirten Ahmet Türk, "Siyaseti bırakma kararı almışken Mardin'in büyükşehir oluşuyla bu kararımı değiştirdim. Parlamenter olarak Mardin dışında yaptığım siyaseti, Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığıyla halkımla birlikte yürütmek istiyorum. Son dönemi de halkımla beraber, halka hizmet için böyle bir karar aldım ve Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığımı açıkladım" dedi.

Tutuklu Milletvekili Mustafa Balbay'ın serbest bırakılmasına sevindiğini belirten Ahmet Türk, zindanları bilen, zindanlarda kalan biri olduğunu söyledi. Türk, "Ben insanların zindanlarda kalmasını asla ve asla tasvip etmem. Geçmişte bunu yaşadığımız için fikir ve düşüncesi bizden farklı olan insanların da zindanlarda çürümesini hele hele siyasi bir düşünceden dolayı zindanlarda ise elbetteki istemem. Anayasa Mahkemesi'nin aldığı önemli bir karar var, oy birliğiyle verdiği bir karar var, uzun tutukluk süresine karşılık verdiği bir karar var, bu sadece milletvekili olanları kapsayan bir karar değil, halkın iradesiyle seçilmiş tüm milletvekillerinin bir an önce serbest bırakılması lazım. Uzun tutukluluk süresini esas alan bir yaklaşımın anayasa mahkemesinin verdiği bir karar noktasında yargıçların yargının kendini gözden geçirmesi lazım. Biz bunu sadece milletvekillerini kurtaran bir karar olarak değerlendirmiyoruz. Uzun tutukluluk büyük bir mağduriyete neden olmuştur. Mustafa Balbay sonuçta mahkeme kararıyla serbest bırakılmış. Diğer milletvekillerinin de serbest bırakılmasını istiyoruz. Yani bu arkadaşlarımızın Balbay'ın durumuyla karşılaştırılması halinde derhal tahliye edilmesi gerekirdi. Uzun tutukluk süresini esas alarak halkın iradesiyle seçilmiş olan milletvekillerin bugünde zindanlarda tutulması demokrasi açısından önemli bir ayıptır. Bunun mutlaka ortadan kaldırılması lazım, burada adalet ve eşitlik anlayışıyla meselelere bakmak lazım. Bunu esas aldığımızda da bu arkadaşlarımızın bırakılacağına inanıyorum. Balbay'ın tahliyesinden sonra artık bunu tartışmak bile çok doğru değildir. Balbay'a uygulanan veyahut Balbay'la ilgili yaklaşımın dışında bir yaklaşım ortaya çıkarsa Türkiye'de bütün hukuka olan güven, inanç tamamen ortadan kalkar" şeklinde konuştu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki olayları da kınayan Türk, provakatörlere dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Türk, "Sürece baktığımız zaman Öcalan'ın ifade ettiği gibi süreci provoke edecek güçlerin olduğunu görüyoruz. Bir seçim aşamasına geldiğimizde böyle Türkiye'de barışı demokrasiyi istemeyen, halkaların kardeşliğini istemeyen bazı güçlerin, bazı oyunlar içinde olabileceğini biz tahmin ediyoruz. Sonuç olarak burada herkese meselenin çözümü konusunda nasıl bir yaklaşım biçimini gösterebileceğimizi tartışmamız lazım" ifadelerini kullandı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dtk Eş Başkanı Türk Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement