Halaçoğlu: Başbakan Şaşırdı, Dinlenmesi Gerekiyor - Son Dakika
Politika

Halaçoğlu: Başbakan Şaşırdı, Dinlenmesi Gerekiyor

Halaçoğlu: Başbakan Şaşırdı, Dinlenmesi Gerekiyor

MHP Kayseri 1'inci sıra Milletvekili Adayı Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'de düzenlediği mitingde kendisini dinlemeye gelen partililere, "Diyarbakır, Diyarbakır.

09.06.2011 10:30

MHP Kayseri 1'inci sıra Milletvekili Adayı Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bingöl'de düzenlediği mitingde kendisini dinlemeye gelen partililere, "Diyarbakır, Diyarbakır. Ama duymuyorlar" diye seslenmesine, "Başbakan Erdoğan, MHP'nin Diyarbakır mitinginde eylem ve protestoların çıkmamasına şaşırdı ve farklı şeyler söylemeye başladı. Başbakan Erdoğan'ın artık dinlenmesi gerekiyor" dedi.

MHP Kocasinan İlçe Teşkilatı'nın seçim sandıklarında görevli partililerine parti binasında düzenlediği 'Çiğ köfte' etkinliğine katılan Yusuf Halaçoğlu, 12 Haziran seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin daha sonra adının değişip değişmeme seçimi olacağını söyledi. Halaçoğlu, AK Parti hükümetinin yapacağı anayasa değişikliği ile ülkeye 'Federatif Türkiye Cumhuriyeti' isminin verilmeye kalkışılacağını savunarak, şöyle dedi:

"AK Parti tekrar iktidara gelirse, anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmeye çalışacak. 'Biz ülkenin bölünmesini istemiyoruz' diyorlar. Ancak, devletin yönetim şeklinin ve üniter yapısının bulunduğu maddeleri değiştirmeye kalkıyorlar. Çünkü, 2003 yılında kabul edilen ikiz yasaların ortaya koyduğu, halkların kendi kaderlerini belirleme kararını imzaladılar. Kullanacağımız oy, cumhuriyeti kuran, şehit olup bu ülkeyi bağışlayanların, ezan sesinin hür şekilde okunmasını sağlayanların, yarın bizden hesap soracak ortamda gelişmemelidir. Bu ülkenin sınırları, Çanakkale'de, milli mücadelede kanla çizilmiştir. Kanla çizilen toprakları bırakmak söz konusu olamaz. Kanla aldık, eğer gerekiyorsa kanla ve canla veririz. Seçmen, milletvekili seçmeyi değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin devamını oylayacak. "

Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Diyarbakırlılar'a seslendiği mitinge katılım ve ardından olay ve eylemlerin görülmemesine şaşırdığını öne sürdü. Halaçoğlu, "Fırat'ın ötesine geçemiyorlar" diyerek sürekli muhalefeti ve özellikle Devlet Bahçeli'yi tahrik eden Başbakan'ın, 'Güneydoğunun merkezi' dediği Diyarbakır'daki mitingde, son derece olumlu, yapıcı ve birleştirici bir konuşma yaptığını ve Diyarbakırlılar'ın da MHP liderine destek verdiğini görünce, şaşkına döndüğünü iddia etti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın partisinin Bingöl'de düzenlediği mitingde kendisini dinlemeye gelen partililere, "Özgürlükleri çok daha ileriye taşımak istiyoruz ve onun için yeni anayasa diyoruz. Onun için Diyarbakır, Diyarbakır! Cevap vermiyorsunuz, Diyarbakır! Ama duymuyorlar" dediğini anlatırken, "Başbakan Erdoğan'ın uyuyup dinlenmesi gerekiyor. Farklı şeyler söylemeye başladı. Dolayısıyla mitingte Bingöl'de olduğunu unutarak, sürekli 'Diyarbakır, Diyarbakır' dedi, fakat kimse ses vermedi. Sonunda bunu düzeltmeye çalıştı ve 'Cevap vermiyorsunuz' dedi. Tabi ki Bingöl'den Diyarbakır ses veremez. Başbakan Erdoğan kalan günleri de kazasız belasız atlatsın da dinlensin biraz. Zaten 13 Haziran'dan sonra dinleneceğini umuyorum" dedi.

Etkinlikte Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Kocasinan İlçe Başkanı Alper Ekincioğlu ve 200 kadar partini MHP'ye katıldı. Yusuf Halaçoğlu, MHP teşkilatına katılan Alper Ekincioğlu'na kendi yakasında bulunan MHP rozetini taktı. Halaçoğlu ve partinin milletvekili adayları Faruk Çolak, Levent Livdumlu ve Ünal Polat partililerle birlikte dağıtılan çiğköfteyi yedi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Halaçoğlu: Başbakan Şaşırdı, Dinlenmesi Gerekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement