Hdp Grup Başkanvekili Baluken Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Grup Başkanvekili Baluken Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Suruç ve Diyarbakır'ın üzerine gidilmiş olsaydı Ankara katliamı olmayacaktı" diye konuştu.

11.01.2016 15:04

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Suruç ve Diyarbakır'ın üzerine gidilmiş olsaydı Ankara katliamı olmayacaktı" diye konuştu.

Baluken, HDP Grup Toplantı Salonunda Ankara Garı önünde meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitirenlerin yakınlarını kabul etti. Terör saldırısında yaşamını yitirenlerin aileleri adına konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, yüreklerinin kanamaya devam ettiğini ve acılarının dinmediğini söyledi. Saldırının mağduru olan ailelerle başlattıkları dernekleşme çalışmasının bir hafta içinde sonuçlanacağını anlatan Köse, "Başsavcılık ile dosyanın hangi aşamaya geldiğine yönelik görüşme gerçekleştirerek bilgiler aldık" dedi. Saldırıda yaşamını yitiren Korkmaz Tetik'in babası Erdoğan Tetik, eyleme katılmak için Antalya'dan geldiklerini vurgulayarak, olayın Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamlarından biri olduğuna dikkati çekti. Tetik, soruşturmadaki gizlilik kararının kaldırılmamasını eleştirerek, siyasi parti temsilcilerinin yanlarında olmasını istedi. Yaşamını yitirenlerden Hasan Baykara'nın kardeşi Resul Baykara, "Görüştüğümüz başsavcıvekili bizlere, 'Suruç katliamı çözülebilseydi, Ankara katliamı olmayacaktı' dedi. Bu büyük bir itiraftır" iddiasında bulundu. HDP Grup Başkanvekili Baluken, ailelerin taleplerinin ortada olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

" Cizre, Sur, Silvan, Lice'de kan akmaya devam ediyor. Dün Van'da 12 genç açık bir şekilde infaz edildi. Ankara katliamında devlet ve siyasiler bir ders çıkarmış olsaydı belki bugün bazı şeylerin üzerine daha rahat yürürdük ama halen bu ülkede insanlar can vermeye devam ediyor. Ankara, Suruç ve Diyarbakır katliamları, bu savaş ve katliam konseptinin zeminini yaratmak için bilinçli olarak hayata geçirildi. Başsavcıvekili de söylemiş. Suruç ve Diyarbakır'ın üzerine gidilmiş olsaydı Ankara katliamı olmayacaktı. CHP'nin de AKP'nin de bu savaş politikalarına karşı net bir tavır göstermesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz.".

Baluken, çözüm sürecinde yürüttükleri bütün çalışmaların arkasında olduklarını söyledi. Kimseyle gizli kapalı, kirli bir pazarlık yürütmediklerini belirten Baluken, müzakere masasına bir an evvel dönülmesi çağrısını sürekli yinelediklerini ifade etti.

Gazetecilerin "Anayasa süreci tekrar başlıyor. Eş başkanların mektuba bir cevabı oldu mu?" sorusunu yanıtlalyan Baluken, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın mektubunu aldıklarını, çarşamba günü MYK toplantısında bunu değerlendireceklerini söyledi.

"Başbakanın Afyonkarahisar kampında HDP'li belediyeleri hedef alan açıklamaları var, bunları nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Baluken, bir algı operasyonu olduğunu savunarak, "Dün DBP bünyesinde bulunan belediye başkanları bir araya gelerek çok net bir irade ortaya koydular. Belediyelerimizin halk ile olan dayanışmasını engellemek istiyorlarsa daha çok beklerler" yanıtını verdi. Baluken, belediyelerinin veremeyeceği hiçbir hesabı olmadığını öne sürdü. Baluken, İmralı'da Öcalan'ın yanında bulunan ve Silivri'ye gönderilen hükümlülerle "İmralı heyeti" olarak görüşmek için Adalet Bakanlığına başvuruda bulunduklarını, ancak henüz bir yanıt alamadıklarını kaydetti.

Hdp Grup Başkanvekili Baluken Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Grup Başkanvekili Baluken Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement