İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren anneler farkındalık oluşturdu - Son Dakika
Politika

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren anneler farkındalık oluşturdu

İsrail\'in Gazze\'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren anneler farkındalık oluşturdu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla gönüllü olarak çalışma yapan iki anne, çocuklarıyla birlikte hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıtarak farkındalık oluşturdu. Edirne'de yaşayan Meryem Demir ve Ceylan Altıntaş, İsrail ürünlerinin boykot edilmesine yönelik broşür hazırlayarak katledilen çocukların masum olduğuna dikkat çekti. Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Saraçlar Caddesi'nde broşür dağıtan anneler, insanların farkındalık kazanmasını ve İsrail ürünlerini boykot etmelerini istedi.

22.11.2023 10:21

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla gönüllü olarak çalışma yapan iki anne, çocuklarıyla birlikte hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıtarak farkındalık oluşturdu.

Edirne'de yaşayan Meryem Demir ve Ceylan Altıntaş, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırıların sona ermesi için başlatılan protestolara ek olarak kendileri de çalışma yapma kararı aldı. İsrail ürünlerinin boykot edilmesine yönelik broşür hazırlayan iki anne, katledilen çocukların masum olduğuna dikkat çekerek vatandaşlara çağrı yaptı.

Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla kendilerince bir çalışma yapan ve Gazze'de ölen çocukların masum olduğunu belirten anneler, vatandaşlarda farkındalık oluşturmak amacıyla Saraçlar Caddesi'nde broşür dağıtarak İsrail ürünlerini boykot etti.

"Ölen insanlık, ölü olan bizleriz"

Edirne'de duyarlılık ve farkındalık oluşturmak adına çalışma yaptıklarını söyleyen Meryem Demir, "Örf, dil, din ayrımı gözetmeksizin biz bu hareketi başlattık. Bu olay başka ülkelerde de olsa öldürülen insan çocuğudur. Çocuk her yerde çocuktur. Biz bu anlayıştan hareketle broşürleri dağıtmaya karar verdik. Bu son olan olaylardan ötürü artık geceleri uyuyamamaya ve yediğimiz yemeklerden zevk almamaya başladık. Anne olmamızdan dolayı bu canice yapılan katliam bizi harekete geçirdi. Çocuğumun gözü önünde bu tür eylemleri yapıyorum ki o da bilinçlensin. Empati kurmaya çalıştık. Bizim çocuklarımız da böyle olabilirdi. Yarın benim kızımın ya da sizin çocuklarınızın başına da gelebilir. Biz ölen çocukları gördüğümüzde harekete geçmiyorsak asıl ölü olan bizleriz" ifadelerine yer verdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren anneler farkındalık oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement