Mahkeme Meclis'ten Mal Varlığını İstedi - Son Dakika
Politika

Mahkeme Meclis'ten Mal Varlığını İstedi

Mahkeme Meclis\'ten Mal Varlığını İstedi

4. İdare Mahkemesi, Başkan Zahid Akman'ın 2004 -2008 Yıllarına İlişkin Malvarlığının ve Ticari Bağlantılarına Dair Belgelerinin İstenmesine Karar Verdi.

05.06.2009 02:21

RTÜK üyeliğinin düşürülmesi için açılan davada 4. İdare Mahkemesi, Başkan Zahid Akman’ın 2004-2008 yıllarına ilişkin malvarlığının ve ticari bağlantılarına dair belgelerinin istenmesine karar verdi.

RTÜK üyeleri Şaban Sevinç, Mehmet Dadak ve Hülya Alp’ın, Akman aleyhine açtığı davada mahkeme, ara karar verdi. Mahkeme kararında, TBMM’den Akman’ın mal bildirim beyanlarını ve Ankara Ticaret Odası’ndan da ticari bağlantılarının istedi. Kararda, "Akman’ın ortağı ve yöneticisi olduğu ileri sürülen ’Hayat Yapı Ticaret ve Yatırım Limited Şirketi’ ile ’ Rehber Basın Yayın Organizasyon ve Eğitim Tesisleri Limited Şirketi’ne ait sicil kayıtlarının, Aykut Zahid Akman’ın bu şirketlerle bağını, böyle bir bağ var ise bu bağın hangi tarihte kurulduğu, ortaklık veya yöneticilik bağının kesilip kesilmediği, bu bağ kesildi ise hangi tarihte bu bağın sona erdirildiğine ilişkin belgelerin istenmesine ve 20 gün süre verilmesine" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Mahkeme Meclis'ten Mal Varlığını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement