Mustafa Sarıgül, Mardin'de Taziyeye Katıldı - Son Dakika
Politika

Mustafa Sarıgül, Mardin'de Taziyeye Katıldı

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, Kızıltepe ilçesinde bölgenin önde gelenlerinden Hacı Şakir Duyan'ın taziyesi için özel uçakla Mardin'e geldi.

25.08.2013 17:35  Güncelleme: 22:43

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2 hafta önce vefat eden bölgenin önde gelen önderlerden Hacı Şakir Duyan'ın taziyesi için özel uçakla Mardin'e geldi. Başkan Sarıgül ve beraberlerindeki heyeti, CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan ve çok sayıda partili karşıladı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ve beraberindeki, TFF eski Başkanvekili Affan Keçeci, Duyan ailesinin taziyesi için Kızıltepe ilçesi Işıklar köyüne gitti. CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan'a taziye ziyaretinde bulunan Sarıgül, daha sonra köylülerle birlikte yemek yiyerek, bir süre sohbet etti. Sarıgül, taziyede yaptığı konuşmasında Duyan'ın taziyesi için Mardin'e geldiğini ifade ederek, Duyan ailesinin, bölgede siyaset anlamında büyük emekler verdiğini söyledi. Sarıgül, "Güneydoğu'ya bugüne kadar çok büyük emekler vermiş ve Türkiye'nin her noktasında son derece sevilen ve hiç siyasi fark gözlemeden herkese destek olmaya çalışan Duyan ailesine başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle Mardin'e geldik. Arkadaşlarımızla birlikte bütün Türkiye'yi dolaşıyoruz. Türkiye'deki yurttaşlarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz. Yurttaşlarımızın yüzünü güldürürken, yüzde yüzün yüzünü güldürmek ve kucaklamak istiyoruz" dedi.

Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylara da değinen Sarıgül, yaşanan olayların kendilerini derinden etkilendiğini söyledi. Sarıgül, "Dünyanın her noktasında silahlar bitmeli ve barış gelmeli sorunlar demokrasi içinde çözülmesi gerekir. Demokrasinin olmadığı yerde barış olmaz. Demokrasinin olmadığı yerde huzur, mutluluk olmaz. O nedenle bütün Ortadoğu'ya demokrasinin barışın gelmesini arzu ediyorum. Bütün dünyada her şeyi sevgi üzerine kurmamız lazım" diye konuştu.

Gazetecilerin, Sarıgül'e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sorunusun sormasını üzerine yanıt veren Sarıgül, "Mustafa Sarıgül, nereye gideceğine ve ne yapacağına yurttaşlarımız karar verir. Yurttaşlarımız taktir buyurursa, ne karar verirse o olur. Mustafa Sarıgül'ün hiçbir zaman için makam ve mevki heyecanı yok. Ben Türkiye'de milletvekilliliği, TBMM'de Başkan Divanlığı'nı görevlerini yürüttüm. Siyasetin her kademesin de görev aldım ve hiçbir göreve talip olmadım yurttaşlarım beni nerede görmek istiyorlarsa yurttaşlarım bana hangi görevi veriyorlarsa ben o görevi almaya hazırım" ifadelerini kullandı.

"ANALARIN GÖZYAŞLARI AYNIDIR"

Sarıgül, bölgede yaşanan huzur ortamı konusunda bir açıklama yaparak, annelerin gözyaşlarının aynı olduğunu belirterek 'Artık analar ağlamasın. Çünkü anaların göz rengi ayrı olabilir ama gözyaşları hep aynı hiçbir ananın ağlamamasını istiyorum artık"şeklinde konuştu.

CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan ise, Sarıgül ve beraberindeki heyete yaptıkların ziyaretten ötürü teşekkürlerini iletti.

Köyde yapılan taziye ziyaretinin ardında Sarıgül ve beraberindekiler özel uçakla Mardin'den ayrıldı. - MARDİN

Mustafa Sarıgül, Mardin\'de Taziyeye Katıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mustafa Sarıgül, Mardin'de Taziyeye Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement