TBMM'de Sertifika Töreni - Son Dakika
Politika

TBMM'de Sertifika Töreni

TBMM\'de Sertifika Töreni

Stenografi eğitimi alan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

25.12.2013 13:58

Meclis'te, stenografi eğitimi alan kursiyerlere törenle sertifikaları verildi.

Törende konuşan TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, TBMM olarak diğer kamu kurumları ile iletişim ve işbirliğine önem verdiklerini, tecrübe ve deneyimlerini diğer kamu kurum ve kuruluşlarla paylaşma noktasında maksimum hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Bütün kamu kurumlarının da aynı hassasiyet içinde olduklarını ifade eden Neziroğlu, "Çünkü aynı amaca hizmet ediyoruz, dolayısıyla kurumlarımız arasında bir bürokratik tutuculuğun olması kabul edilebilir bir şey değildir" diye konuştu.

Meclis'in bu çerçevede çeşitli faaliyetler düzenlediğini kaydeden Neziroğlu, bunlardan birisinin de stenografi kursu olduğunu söyledi. Neziroğlu, kursa 18 bakanlıktan katılan kursiyerlerden 14'ünün eğitim sürecini başarı ile tamamladığını belirterek, kursu, her kurumda en azından bir tane uzman stenograf  olması, bilgi tecrübe ve deneyimlerini diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşmaya karar verdikleri için açtıklarını vurguladı.

Neziroğlu, kursa katılanlara, "Meclis dışında ve TBMM'den emekli olanlar dışında bu kursu tamamlayarak bu işi bilen tek kişi sizlersiniz başka da bilen yok. Çünkü bu sadece TBMM'de öğretilen bir şey. Ümit ediyorum ki, bu edindiğiniz tecrübe kurumlarınızda işe yarar. Kurumlarınızdaki idareci arkadaşlar sizleri en uygun yerlerde istihdam eder ve bu tecrübelerinizden en etkin bir şekilde faydalanır" diye seslendi.

TBMM Tutanak Hizmetleri Başkanı Doğan Aytop ise Meclis'in bilgi birikimini başka kamu kurum ve kuruşlarına aktarmak istedikleri için bu kursu düzenlediklerini söyledi.

Daha sonra eğitime katılan kursiyerler törenle sertifikalarını aldı. Kursiyerler TBMM'nin kendilerine böyle bir imkan sağlamasından dolayı çok memnun olduklarını belirterek, kursta emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'nın projeleri arasında yer alan, "Bilgi Birikimini Kamu Kurumlarına Yayma Projesi" kapsamında verilen kursa, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından katılan personel 7 ay stenografi eğitimi aldı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM'de Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement