"Yeğen Çiçek 300 Bin YTL'yi İç Etti" İddiası - Son Dakika
Politika

"Yeğen Çiçek 300 Bin YTL'yi İç Etti" İddiası

"Yeğen Çiçek 300 Bin YTL\'yi İç Etti" İddiası

Meclis Genel Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Bütçe Görüşmeleri Devam Ediyor.

20.12.2008 14:57

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Atilla Koç'un bakanlığı döneminde Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde konaklara ve taşıma giderlerinden 300 bin YTL'nin "iç edildiği" iddiasında bulundu. Özbolat, ''Haksız kazancın kimler tarafından yapıldığına baktığınızda, tanıdık bir soyadı çıkıyor; Çiçek Bakanlığın İdari ve Mali İşler Başkanı yeğen Çiçek ve arkadaşları, 300 bin YTL'yi iç ediyor."diye konuştu.

Meclis Genel Kurulu'nda Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, DSİ, Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü bütçe görüşmeleri devam ediyor.

-"300 BİN YTL İÇ EDİLDİ" İDDİASI-

Bütçe görüşmelerinde CHP grubu adına söz alan Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun 4 Haziran 2008 tarihli bir raporundaki iddiaları gündeme taşıdı. Raporda, Atilla Koç'un Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde konaklama ve taşıma giderlerinden 300 bin YTL'nin iç edildiği iddiasının yer aldığını söyleyen Özbolat, ''Haksız kazancın kimler tarafından yapıldığına baktığınızda, tanıdık bir soyadı çıkıyor, Çiçek. Bakanlığın İdari ve Mali İşler Başkanı yeğen Çiçek ve arkadaşları, 300 bin YTL'yi iç ediyor. Bakan bunun gereğini yaptı mı?'' diye sordu.

-"TÜRKİYE ZEHİR SOLUYOR"-

CHP Edirne Milletvekili Rasim Çakır ise bütçe konuşmasında Ankara Sıhhiye'deki istasyondan yapılan ölçüme göre kirlilik oranının çok arttığını belirterek,"Üstelik Sağlık Bakanı'nın oturduğu yerde. Sayın Bakan'ın sesi kısılmış. Bir göğüs hastalıkları uzmanına görünmesini tavsiye ediyorum. Bu sınırlardaki kirlilik oranında insanların yaşaması mümkün değil" diye konuştu. Çakır, AKP hükümetinin dağıttığı kalitesiz kömürler nedeniyle Türkiye'nin zehir soluduğunu söyledi.

-"DİPLOMASIZ DOKTORSUNUZ 6 YILDIR KORSAN ÇALIŞIYORSUNUZ"-

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de Başbakan Erdoğan'ın "Ben bu ülkenin doktoruyum" sözünü hatırlatarak "Sayın Başbakan, doktorsunuz ama diplomasız doktorsunuz, 6 yıldır korsan çalışıyorsunuz. Yazdığınız reçeteler, AB, ABD, Dünya Bankası, küresel sermayenin reçeteleri. Bu reçeteler topluma acı geliyor" diye konuştu. Ağyüz, DSİ'nin işlevsiz hale getirildiğini, nitelikli personelin görev yerlerinden sürgün edildiğini de kaydetti. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'Yeğen Çiçek 300 Bin YTL'yi İç Etti' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement