Yılmaz: "Güneydoğuda Irkçılık Varsa Sebebi Cehalettir" - Son Dakika
Politika

Yılmaz: "Güneydoğuda Irkçılık Varsa Sebebi Cehalettir"

Yılmaz: "Güneydoğuda Irkçılık Varsa Sebebi Cehalettir"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli açılışlar için bulunduğu Sivas'ta yaptığı açıklamada, "Bugün ülkenin güneydoğusunda ırkçılık varsa sebebi cehalettir" dedi.

20.09.2012 18:33

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli açılışlar için bulunduğu Sivas'ta yaptığı açıklamada, "Bugün ülkenin güneydoğusunda ırkçılık varsa sebebi cehalettir" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) 2012-2013 akademik yılı açılışına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, buradaki programın ardından Zara ilçesine geçerek Zara CÜ Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun açılışına katıldı. Buradaki törende konuşan CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir, ülkedeki terör sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, "Biz bu ülkede özgürce yaşayalım diye canlarını verenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine Allah sabır versin. Bizlere düşen onların acısını paylaşmak" diye konuştu.

Ülkenin güneydoğusundaki ırkçılığın nedenini "cehalet" olarak açıklayan Bakan Yılmaz, "Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun bu hale gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Bizim iki büyük düşmanımız var. Biri yoksulluk, biri cehalet. Eğer bugün ülkenin doğusunda veya güneydoğusunda ırkçılık varsa bunun da nedeni cehalettir. İnşallah ilimle bu cehaleti yeneceğiz. Biz her şeyi çözdük demiyoruz ama hiç şüpheniz olmasın birçok şeyi çözdük. Milletimizi merak etmesin. Bu milletin hakkını halel getirecek bir şey yapmayız. Sizler bir ve beraber oldukça bizler bir ve beraber oldukça aşamayacağımız hiçbir engel, çözemeyeceğimiz hiçbir engel yoktur" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindeki protokol üyeleri, CÜ Veysel Dursun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra binayı gezdi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yılmaz: 'Güneydoğuda Irkçılık Varsa Sebebi Cehalettir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement