Zalimin Yanında Olmayız - Son Dakika
Son Dakika Logo

Zalimin Yanında Olmayız

Zalimin Yanında Olmayız
18.10.2009 03:06

Başbakan Erdoğan "Kim Adaletsiz Olursa Olsun Türkiye Onun Karşısındadır, Karşısında. Türkiye Hiçbir Zaman Zalimlerin Yanında Olamaz" Dedi.

Kırşehir’de Ahilik Haftası etkinliklerine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan İsrail’e çattı. Erdoğan “Kim adaletsiz olursa olsun Türkiye onun karşısındadır, karşısında olacaktır. Türkiye hiçbir zaman zalimlerin yanında olamaz” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün isim vermeden İsrail’i eleştirirken, “Türkiye, zalimlerin yanında olamaz. Bazı çocuklar parlak bir geleceğe gözlerini açarken, bazıları umutsuz bir geleceğe, acıya, fosfor bombalarına gözlerini açıyorlar” dedi.

Erdoğan, Ahilik Haftası etkinliklerine katıldığı Kırşehir’de bugüne kadar her türlü meselelerin hasıraltı edildiğini belirterek, özetle şunları söyledi:

Tıpkı Atatürk gibi

“Türkiye, üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanlarla çevrili bir ülke gibi gösterildi. Her türlü mesele hasır altı edildi. Biz komşularla sıfır problem anlayışını benimsedik. Tıpkı Atatürk’ün yurtta sulh cihanda sulh dediği gibi. Büyük devletler, küçük meselelerden ürkmezler, küçük meseleleri arkalarında bırakır, geleceğe bakarlar. Birilerinin Türkiye ile meselesi, Türkiye’ye yönelik husumeti, garezi olabilir. Ama bizim hiçbir ülkeye karşı husumetimiz, garezimiz olamaz.

Adaletsizin karşısındayız

Kim adaletsiz olursa olsun Türkiye onun karşısındadır, karşısında olacaktır. Türkiye hiçbir zaman zalimlerin yanında olamaz. Mazlumların yanında olacaktır. Tarih boyunca bu böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Geçen hafta IMF- Dünya Bankası yıllık toplantılarında da ifade ettim; ‘Küreselleşmenin olumlu yanlarının yanında, olumsuz yanlarını da görmek zorundayız’ dedim. Dünyanın bir kısmı açlık içindeyken, bir bardak süte, bir dilim ekmeğe muhtaç iken, bir başka kısmı sınırsız şekilde tüketiyor. Bazı çocuklar refaha, huzura, emniyete, kaliteli bir eğitime, parlak bir geleceğe gözlerini açarken, bazıları acıya, gözyaşına, kedere, umutsuz bir geleceğe, fosfor bombalarına gözlerini açıyor. Bu, dünyamız için sürdürülebilir bir durum değildir. Adaletsizlik, eşitsizlik üzerine refah sistemi kurulamaz.

Siyasi rant sağlanıyor

Bayrağımıza sarılı tabutlar geldiği zaman slogan atmakla bu iş çözülmez. Bunlar, şehitlerimizin üzerinden siyasi rant elde etmeye çalıştılar. Demokratik açılım süreciyle ilgili son derece yanlış iftira kampanyası yürütülüyor. Bu süreçte terörle mücadeleden vazgeçmemiz, taviz vermemiz asla ve asla sözkonusu değildir.”

Ahilik sır tutmaktır, dostu ziyarettir

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Ahilik kutlaması için geldiği Kırşehir’de şet kuşandı. Ahi Evran Türbesi önünde yapılan törende Erdoğan’a, Ahilik giysisi olan “şet” giydirildi. Erdoğan törenlerin ardından Ahi Sokağı ve Ahi İş Merkezi’ni gezdi. Erdoğan’a Kur’an okuması için rahle hediye edildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yapacağı görüşme, “Kamera” krizine takılan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün isim vermeden bu konuda Ahilik felsefesi üzerinden gönderme yaptı. Erdoğan, “Ahilik sır tutmaktır. İçi dışı bir olmaktır. Dostu ziyaret etmektir” mesajı verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Zalimin Yanında Olmayız - Son Dakika


Advertisement