Mardin'de 4 ilden 215 personelin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı - Son Dakika
Sağlık

Mardin'de 4 ilden 215 personelin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı

Mardin'in Midyat ilçesinde 4 ilden 215 personelin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatta senaryo gereği, meydana gelen depremin ardından enkaz altında kalanlar kurtarıldı.

13.11.2023 14:08  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Mardin'de 4 ilden 215 personelin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı

MARDİN - Mardin'in Midyat ilçesinde 4 ilden 215 personelin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayesinde İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Midyat Geçici Barınma Merkezinde Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'tan 156'sı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi olmak üzere 215 personel ve 49 aracın katılımıyla 30. Bölge UMKE Eğitimi ve Tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta senaryo gereği, meydana gelen depremin ardından enkaz altında kalanlar kurtarıldı. Tatbikatı izleyen Vali Yardımcısı Osman Çelikkol ve Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz'dan deprem ve ekiplerin yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yavuz, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, bölge tatbikatının personelin her olaya hazır olması adına çok verimli geçtiğini söyledi. İl Sağlık Müdürlüğünce 2023 yılı faaliyet planı çerçevesinde ekiplere birçok alanda eğitimler verildiğini, bu eğitimlerin personeli olaylara hazır tutarak tecrübe kazandırdığını belirten Yavuz, "Ülkemiz yakın bir tarihte büyük bir deprem felaketi yaşadı, büyük kayıplar verdi. Bu minvalde meydana gelebilecek afetlere önceden hazırlıklı olmamız gerekmektedir. Ekiplerimiz böyle durumlarda nelerle karşılaşabileceklerini senaryo gereği de öğrenip sahada vakalara en iyi şekilde yaklaşmayı öğrendi" dedi.

Midyat Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı ve UMKE gönüllüsü Uzman Dr. Ali Güzel, başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi. Güzel, "7-8-9 Kasım 2023 tarihinde Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt Umke ekiplerinin katılımıyla toplam 156 UMKE personeli ile başarılı bir bölge kampı gerçekleştirdik. Kampın son günü yapılan tatbikatta deprem nedeniyle 10, trafik kazası ile 2, tekstil fabrikası patlaması nedeniyle de 4 yaralı senaryo gereği kurtarıldı ve Midyat Devlet Hastanesine sevk edildi. 30. UMKE Bölge olarak başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik" diye konuştu.

Mardin\'de 4 ilden 215 personelin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Mardin'de 4 ilden 215 personelin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement