Arsenal Mucizesi Yarım Kaldı‎ - Son Dakika
Spor

Arsenal Mucizesi Yarım Kaldı‎

Arsenal Mucizesi Yarım Kaldı‎

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu.

07.03.2012 00:26  Güncelleme: 11:07

Dün gece oynanan 2. tur rövanş maçlarında Milan ile Benfica, tur atladı. Milan, ilk maçta sahasında 4-0 yendiği Arsenal'e deplasmanda 3-0 yenilmesine rağmen adını çeyrek finale yazdırdı.

Arsenal'in kendi evinde Milan'a karşı almış olduğu 3 farklı galibiyet, tek başına düşünüldüğünde büyük bir başarı olsa da maalesef tur atlamaya yetmedi. Arsenal'de büyük bir hayal kırıklığı yaşanırken Milan'da resmen bayram havası vardı.

Arsenal, 7. dakikada Laurent Koscielny ile 1-0 öne geçti. 26. dakikada Tomas Rosicky ile farkı ikiye çıkaran ev sahibi takım, 43. dakikada Robin van Persie'nin, penaltıdan bulduğu golle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda kendisini bir üst tura taşıyacak golü arayan Arsenal, sonuca ulaşamadı. Sahasındaki maçı 4-0 kazanan İtalyan AC Milan ise deplasmanda tek gol bile atamazken ilk maçın avantajıyla tur atladı.

Milan'ın bir üst tura yükseldiği gecenin bir diğer maçında ise Benfica, ilk maçta 3-2 yenildiği Zenit'i kendi sahasında 2-0 yenerek tur atlayan taraf oldu.

Deplasmandaki 2. tur ilk maçında Rusya'dan Zenit Saint Petersburg'a 3-2 yenilen Benfica, sahasındaki rövanş maçında, 45+1'de Maxi Pereira'nın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. 2. yarıda uzatma dakikalarına kadar iki takımın da gol çabası sonuç vermedi. Portekiz ekibini çeyrek finale taşıyan golü 90+3'te Nelson Oliveira attı. Maçtan 2-0 galip ayrılan Benfica, çeyrek finale yükseldi.

Ligde yarın yapılacak 2. tur rövanş maçlarında Apoel, Lyon'u; Barcelona ise Bayer Leverkusen'i konuk edecek. İki karşılaşma da Türkiye Saati İle (TSİ) 21.45'te başlayacak.

Bu eşleşmelerin 2. tur ilk maçlarında Lyon, Apoel'i 1-0, Barcelona ise Bayer Leverkusen'i 3-1 yenmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Arsenal Mucizesi Yarım Kaldı‎ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement