Beşiktaş'a Dev Kaynak! - Son Dakika
Son Dakika Logo
Spor

Beşiktaş'a Dev Kaynak!

Beşiktaş\'a Dev Kaynak!
05.10.2010 13:08  Güncelleme: 13:26

Beşiktaş 75 Milyon Dolarlık Anlaşmaya İmza Attı

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin bankalar konsorsiyumundan alacağı 75 milyon dolar tutarındakikredinin imza töreni yapıldı. Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, Bank Pozitif'in üst yöneticisi Hasan Akçakayalıoğlu, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu ve mali işlerden ve sponsorluklardan sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu katıldı.

75 milyon dolarlık kredinin ilk 1 yılı ana para ödemesiz, 6 yıl vadeli ve vade oranının 8.75 olduğu açıklnadı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, törende yaptığı konuşmada, amaçlarının yeniden borçlanmak değil, mevcut borçlarını uzun vadeye bölüp, maliyeti yüksek borçlarını kapatmak olduğunu söyledi. Bu anlaşmanın geri dönüşünün Fulya'nın kiralarının temliği olduğunu anlatan Demirören, "Ben Beşiktaş'ın büyüklüğüne güvenen 3 bankanın yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bu borçlar, mevcut pahalı borçlarımızın kapanmasıdır" dedi.

Daha önce Fulya Tesisleri'nin gelirlerinin kırdırıldığı yönünde haberleryer aldığının hatırlatılması üzerine Demirören, "5 seneyi verdiğimize göre, geçen dönemde 15 yılı kırdırıldı haberleri demek ki doğru değilmiş" dedi. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise 3 banka olarak Beşiktaş Kulübü'ne, mali yapısını daha güçlü hale getireceği ve mevcut borçlanmalarını daha uzun vadelerde, daha uygun maliyetlerle karşılayacağı kredi imkanı yarattıklarını belirterek, "Kredimizin tutarı 75 milyon dolardır. Denizbank ve Şekerbank'ın katkıları 30'ar milyon dolar, Bank Pozitif'in katkısı ise 15 milyon dolardır. Beşiktaş kulübümüze hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin de futbol camiası için önemli bir gün yaşadıklarını dile getirerek, "Finans sektörü futbolla buluşuyor. Emeği geçen tüm bankalardaki ekip arkadaşlarıma ve Beşiktaş yönetiminde çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. Sporu desteklemeye devam edeceğiz.

Gelecek yıl Beşiktaş'ın 108. yıldönümü. Umarım bu kredi uğurlu gelir ve Avrupa'da alacağı bir kupayla bunu taçlandırır" şeklinde konuştu. Bank Pozitif üst yöneticisi Hasan Akçakayalıoğlu ise bu miktarda bir krediyi oluşturmanın kulübün idari başarısı olduğunu ifade ederek, "Bu durum kulüplerimizin kurumsallaşma alanındaki ilerlemesini gösteriyor" dedi. Ertunç Soğancıoğlu da bu krediyi borçların uzun vadeye yayılması anlamında aldıklarını kaydederek, şöyle konuştu: "Bu bir spor kulübünün Türkiye'de aldığı en yüksek kredidir. Faiz oranımız 8.75'tir. Teminat olarak da gelirlerimizi koyduk. Her kullandığımız kredi için bir gelir koyuyoruz.

Ayrıca UEFA ile ilgili bir borcumuz kalmayacak ve UEFA kriterlerine uyum sağlamak açısından önemli bir adım atıyoruz."Konuşmaların ardından imzalar atılırken, Yıldırım Demirören bankaların yöneticilerine birer Beşiktaş forması hediye etti. Demirören, formaları hediye ederken, "3 formaya 75 milyon dolar aldık" diye espri yaptı. Daha sonra banka yöneticileri Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e 75 milyon dolarlık temsili bir çek verdi. Katılımcılar, son olarak tesislerde bulunan kartal heykelinin önünde basın mensuplarına birlikte poz verdi. Öte yandan Demirören, toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken önünde duran su bardağını kazayla kırdı. Görevliler, hemen masayı sildi ve toplantı devam etti.

75 MİLYON DOLAR GELDİ, 6 MİLYON DOLAR KASADA KALDI!

Öte yandan Beşiktaş kulübünün aldığı bu kredi ile ilk olarak geçmiş yıllarda transfer edilmiş oyuncuların halen ödenmemiş bonservis bedellerine ve faiz oranları yüksek banka kredilerine aktarılacağı öğrenildi. Siyah Beyazlı kulübün yüksek faiz oranlı bu borçlarını kapatması sonucu yaklaşık 6 Milyon Doları kasasında tutacağı kaydedildi. GÖRÜNTÜ DÜKÜMÜ:- İmza töreninden detaylar- Katılımcıların konuşmaları

ÖVÜNÇ ÖZDEM - ALİ DANAŞ – İSTANBUL -DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Beşiktaş'a Dev Kaynak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement