Bu Kadarı da Fazla Bursa! - Son Dakika
Spor

Bu Kadarı da Fazla Bursa!

Bu Kadarı da Fazla Bursa!

Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki temsilcimiz Bursaspor, devler ligindeki beşinci maçında deplasmanda Valencia ile karşı karşıya geldi.

25.11.2010 00:08

Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki temsilcimiz Bursaspor, devler ligindeki beşinci maçında deplasmanda Valencia ile karşı karşıya geldi.

Mestalla Stadı'nda oynanan karşılaşmada gülen taraf 6-1'li skorla Valencia oldu.

Karşılaşmada Valencia'nın gollerini 17. dakikada penaltıdan Mata, 21. ve 55. dakikada Soldado, 30. dakikada Aduriz ve 37. dakikada Joaquin'den geldi.

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde oynama başarısını gösteren Bursaspor beşinci maçında da güçlü rakibine kendi sahasında yenildiği skorla boyun eğdi. Her Avrupa sınavında karşılaşmaya istekli, arzulu, atak futbolu düşünen bir görüntü çizen yeşil beyazlı ekip bu karşılaşmada da taraftarlarının ve Türk futbolseverlerin beklentilerine karşılık veremedi.

Bu sonucun ardından Bursaspor Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda puansız olarak son sırada kaldı. Valencia ise puanını 10'a yükseltti.

Öte yandan yeşil beyazlı ekibin ikinci tura yükselme şansını yitirmesine rağmen Valencia maçı UEFA Avrupa Ligi'ne kalmak açısından büyük önem taşıyordu. Yeşil beyazlı ekip Valencia yenilgisinin ardından bu sezonki Avrupa macerasını da malesef noktalamış oldu.

AH'LAR VAH'LARLA GEÇEN 15 DAKİKA

Karşılaşmaya büyük bir istek ve arzuyla çıkan Bursaspor, güçlü rakibi karşısında saç baş yolduracak cinsten gol pozisyonlarından yararlanamadı.

Bu pozisyonların en net olanı ise 13. dakikada yaşandı. Pozisyonun kahramanı Sercan Yıldırım Turgay'ın harika uzun pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sağ çaprazdan ceza alanına giren genç golcü, topu kalecinin üzerinden aşırttı ancak meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı gitti ve Bursaspor çok önemli bir gol pozisyonundan yararlanamamış oldu.

NE GEREK VAR ÖMER!

Bursaspor kaçan gollerin şokunu atlatamamışken Bursaspor'un savunma oyuncusu ve aynı zamanda takım kaptanı Ömer Erdoğan tecrübgesine yakışmayacak bir penaltı yaptırarak ikinci bir şoku takımına yaşattı.

16. dakikada Ömer Erdoğan ceza sahası sol çaprazında Aduriz'i düşürerek penaltıya sebebiyet verdi. Öte yandan bu pozisyonun ardından sarı kart ile cezalandırıldı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen genç yıldız Juan Mata topu filelere göndererek Valencia'yı 1-0 öne geçirdi.

MORALLER BOZULDU BİR KERE

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Bursaspor grubunda daha önce oynadığı maçlarda olduğu gibi bu karşılaşmaya da etkili başlamasına rağmen özellikle ilk golü yedikten sonra toparlanamama sorununu çözemedi.

Üst üste gelen gollerle morali iyice bozulan Bursaspor takımı ilk yarıyı 4-0 geride kapattı.

21. dakikada Mata etkili bir arapası ile Soldado'yu ceza sahasına soktu. Kaleci Ivankov ile karşı karşıya kalan Soldado topu köşeden ağlara gönderdi. 2-0

30. dakikada Mata'nın pasında Aduriz'in şutu kaleci Ivankov'dan sekip tekrar Aduriz'e çarptı ve top filelere gitti. 3-0.

37. dakikada ise kaptan Joaquin ceza sahası dışı sol çaprazından aldığı topu yay üzerine kadar getirdi. Ömer ve İbrahim'in müdehalesine rağmen etkili bir vuruş yapan İspanyol futbolcu Ivankov'un uzanamayacağı köşeye topu gönderdi. 4-0

BEŞİNCİ GOL 10 DAKİKA SONRA

İkinci yarıya Serdar Aziz-Vederson değişikliği ile başlayan Bursaspor kalesinde tehlikeli gol pozisyonlar vermeye devam etti. Savunmada verdiği açıkları bir türlü engelleyemeyen 'Timsahlar' beşinci golü ikinci yarının başlamasından 10 dakika sonra kalesinde gördü.

55. dakikada Soldado ceza sahası sağ çizgisinde kaleci OIvankov ile karşı karşıya kaldı. Ivankov'u geçip kale sahasına ilerleyen Soldado Ivankov'un boşluğunu doldurmak isteyen Ömer'in üzerinden topu filelerle buluşturdu. 5-0

TARİHİ BİR GOL! AMA SEVİNEMİYORUZ

Şampiyonlar Ligi'ne tarihinde ilk kez katılan Bursaspor ilk golünü de Valencia'ya karşı atmış oldu.

70. dakikada ceza sahasına giren Sercan yerden içeriye ortaladı. Kale sahası önüne hareketlenen Batalla vuruşunu yaparak Bursaspor tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi golünü kaydetmiş oldu.

Arjantinli oyuncu böylece Bursaspor tarihinde Devler Ligi'nde gol atan ilk oyuncu olarak tarihe geçti ve ligde bu sezon 32 takım içinde gol atamayan tek takım unvanını da yeşil beyazlılardan almış oldu

MAÇIN SKORUNU DOMINGUEZ BELİRLEDİ

Farkı dörde indiren golü bulduktan sonra Bursaspor'un istediği ritmi bulmasına İspanyol ekibinden Dominguez izin vermedi.

78. dakikada Kaleci Guaita'nın uzun kale vuruşunda Mata topa dokunarak Dominguez'i sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Arjantinli oyuncunun yerden düzgün vuruşu, altıncı Valencia golü olarak ağlarla buluştu.

Bu golün ardından Bursaspor'un çabaları skoru değiştiremedi ve maç 6-1 Valencia üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada sol kanattan hareketlenen Alba'nın orta şut karışımı vuruşunda kale alanı içine gelen topu Ivankov ayaklarıyla çeldi.

4. dakikada Aduriz'in pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Joaquin çarpazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

11. dakikada Bursaspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Sercan, bekletmeden topu sol kanattan gelen Volkan'ın önüne attı. Bu oyuncunun vuruşunda araya giren Valencia defansı topu kornere attı.

13. dakikada Bursaspor net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Volkan'ın uzun pasıyla hareketlenen Sercan, topu karşı karşıya kaldığı kaleci Moya'nın üzerinden aşırttı. Meşin yuvarlak direğin hemen yanından auta çıktı.

16. dakikada Valencia penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçti. Aduriz'in ceza sahası içinde kaptan Ömer Erdoğan'ın müdahalesiyle yerde kalmasını hakem penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Mata topu filelere gönderdi: 1-0.

21. dakikada Valencia ikinci golünü buldu. Mata'nın ara pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Soldado'nun çaprazdan sert şutunda top filelerle buluştu: 2-0.

27. dakikada Valencia atağında sol kanattan ceza sahasına giren Mata'nın vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

30. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Mata topu ön direğe doğru ortaladı. Aduriz'in vuruşunda top kaleci Ivankov'dan döndü. Aduriz, dönen topu filelere gönderdi: 0-3.

33. dakikada Bursaspor'un sağ kanattan kazandığı korner atışını kullanan Insua topu penaltı noktasına doğru ortaladı. İyi yükselen Ömer Erdoğan'ın kafa vuruşunda top kaleci Guaita'da kaldı.

35. dakikada Insua'nın hatalı geri pasına hareketlenen Soldado'nun sert şutunda kaleye giden topu Ivankov ayaklarıyla çeldi.

37. dakikada Valencia farkı dörde çıkardı. Joaquin'in ceza yayı üzerinden sert şutunda top köşeden filelere gitti: 4-0.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

52. dakikada Valencia atağında Tino Costa'nın ceza sahası dışından yerden sert şutunda top yandan az farkla auta çıktı.

55. dakikada fark beşe çıktı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Soldado'nun çaprazdan sert şutunda top filelere gitti: 5-0.

62. dakikada Volkan'ın yaklaşık 20 metreden sert şutunda top kaleci Guaita'da kaldı.

63. dakikada Valencia net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sağ kanattan hareketlenen Mata topu kale alanı içine ortaladı. Domingez'in yakın mesafeden kafa vuruşunda kaleye giden topu Ivankov son anda tokatlayarak kornere çeldi.

68. dakikada Batalla'nın ceza alanı içinden sert şutunda köşeden kaleye giden topu kaleci Guaita son anda tokatladı.

69. dakikada Bursaspor Şampiyonlar Ligi'deki ilk golünü attı. Sağ kanattan hareketlenen Sercan, ceza sahasına girer girmez topu kale alanı içine ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Batalla'nın plase vuruşunda top filelere gitti: 5-1.

78. dakikada Valencia yeniden beş farklı skora ulaştı. Mata'nın ara pasıyla ceza sahasına giren Dominguez'in, sağ çaprazdan sert şutunda top ağlarla buluştu: 6-1.

81. dakikada Domingez ile girdiği duvar pasıyla ceza sahasına giren Mata'nın sert şutunda top kaleci Ivankov'dan döndü. Dönen topu Bursaspor defansı uzaklaştırdı.

88. dakikada Tino Casto'nun ceza sahası içinden sert şutunda top kaleci Ivankov'dan döndü.

VALENCIA: 6 -BURSASPOR: 1

Stat: Mestalla

Hakemler: Bruno Miguel, Venacio Tome, Ricardo Santos (Portekiz)

Valencia: Moya (Dk.23 Guaita), Saltor, Ricardo Costa, Maduro, Alba, Tino Costa, Albelda, Joaquin, Mata, Aduriz (Dk.61 Dominguez), Soldado (Dk.71 Isco)

Bursaspor: Ivankov, Mustafa Keçeli, Ömer, İbrahim, Vederson (Dk.46 Serdar Aziz), Turgay, Ergiç (Dk. 59 Batalla), Svensson, Volkan, Insua, Sercan (Dk. 83 İsmail Odabaşı)

Goller: Dk. 16 Mata (Penaltıdan),Dk. 21, 55 Soldado, Dk. 30 Aduriz, Dk. 37 Joaquin, Dk. 78 Dominguez (Valencia), Dk. 69 Batalla(Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 76 Albelta, Dk. 90 Alba (Valencia) Dk. 16 Ömer, Dk. 56 Serdar (Bursaspor)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Bu Kadarı da Fazla Bursa! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement