Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu Futbolculardan, Volkan Şen'e Destek - Son Dakika
Spor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu Futbolculardan, Volkan Şen'e Destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu Futbolculardan, Volkan Şen\'e Destek

Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da futbolcular, geçtiğimiz hafta sonu oynan maçta, küfürlü tezahüratlara maruz kalmasının ardından sahayı gözyaşları içinde terk eden Trabzonsporlu futbolcu Volkan...

29.08.2013 13:40

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor'da futbolcular, geçtiğimiz hafta sonu oynan maçta, küfürlü tezahüratlara maruz kalmasının ardından sahayı gözyaşları içinde terk eden Trabzonsporlu futbolcu Volkan Şen'e destek verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında düzenlenen basın açıklamasına kulüp başkanı Metin Kılvuz ile futbolcular katıldı. Basın açıklamasından önce kısa bir değerlendirmede bulunan Kılavuz, statlarda, spor salonlarında sporun ruhuna, kültürüne aykırı olan küfür, hakaret ve şiddeti reddettiklerini söyledi.

Sporda hakaret, küfür ve şiddetin hala devam ettiğini kaydeden Kılavuz, "Bizler hep şunu ifade ettik, yıllardır spor salonlarına statlara ekilen hakaret küfür şiddetin tohumları yerine hoşgörü sevgi barış tohumlarının atılması gerekir artık. Statlar arena, sporcular da gladyatör değildir. Bir an önce kişilik haklarına olan saldırıların son bulması ve son volkan şen üzerinden yapılan olumsuz davranışları da kulüp olarak kınadığımızı ifade ediyorum" dedi.

ERHAN EREN: "KÜFÜRLERE SESSİZ KALAN BİR ZİHNİYETİ KINIYORUZ"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor takım kaptanı Erhan Eren ise sahalardaki küfür ve şiddete artık 'yeter' dediklerini belirterek, küfür yemek istemediklerini kaydetti. Eren, "Bir futbolcu mesleğini iyi yapmıyorsa, kulüp onu kadrosuna almaz, iyi oynamazsa hocası asla oynatmaz, sahada her onurlu çalışan gibi sadece mesleğini icra etmeye çalışan biz futbolcular, asla bu küfür he hakaretleri hak etmiyoruz. Sahada işini yapmaya çalışan savunmasız sporculara hakaret ve küfür etmeyi marifet sayanlara şunu hatırlatmak istiyoruz, sizin de anneniz, ablanız ve evladınız var. Kendinize yapılmasını duymak bile istemediğinizi neden bize reva görüyorsunuz. Küfür etmeyi kendisine meslek edinen bu kişiler kendi mesleklerini, terzi, marangoz, mühendis, bankacı, iş adamı gibi icra ederlerken, beğenilmediklerinde müşterilerin toplanıp onlara işlerinin başındayken küfür ve hakaret edilmesini hatta işlerinden olmalarını nasıl karşılarlar" diye konuştu.

Trabzonsporlu Volkan Şen'in maçta uğradığı hakaret ve küfür sonucunda ağlayıp sahayı terk etmesini, profesyonellik ile bağdaşmaz diyen ve hakareti mübah görerek küfürlere sessiz kalan zihniyeti kınadıklarını dile getiren Eren, "Profesyonelsin her türlü hakareti kabul edeceksin diyen yönetici mantığını da reddediyoruz. Trabzonspor sporcusu Volkan Şen'in olayından önce kulübümüz yönetiminin tribünlerimizde küfür eden seyirciyi istemiyoruz yönündeki basın açıklamasını takdir ile karşılıyor, teşekkür ediyoruz. Diğer kulüp yöneticilerinin ve duyarlı taraftar gruplarının da bu yönlü açıklama yapmalarını ve sahada emek sarf edip, emeklerini kazanan biz spor emekçilerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Hepimiz insanız ve hata yapabiliriz ne sahada mücadele eden biz sporcular ve maçı yöneten hakemler ve nede kulübede hocalarımız asla küfür ve hakareti kabul etmiyoruz. Bizler nasıl ki seyircilere dönüp laf söylemiyorsak duyarlı ve iyi niyetli taraftarların da bize sahip çıkıp bu tür davranışlarda bulunanları durdurmalarını talep ediyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporlu Futbolculardan, Volkan Şen'e Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement