Dünya Üniversite Oyunları'na katılan Türk sporcular deneyimlerini paylaştı - Son Dakika
Spor

Dünya Üniversite Oyunları'na katılan Türk sporcular deneyimlerini paylaştı

Dünya Üniversite Oyunları\'na katılan Türk sporcular deneyimlerini paylaştı

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Chengdu kentinde düzenlenen Dünya Üniversite Yaz Oyunları'na katılan Türk sporcular, organizasyon boyunca unutulmaz anlar yaşadıklarını belirterek, farklı insanlarla tanışma ve bağ kurma fırsatı bulduklarını, sosyal ağlarının geliştiğini ve insanlara bakış açılarının değiştiğini ifade ettiler. Milli masa tenisçisi Özge Yılmaz, Çin'e güzel bir şekilde karşılandıklarını ve herkesin samimi ve içten davrandığını söyledi. Milli judocu Muhammed Mustafa Koç ise bu tarz oyunlarda sadece kendi branşlarında değil, farklı sporlardan dostlar edindiklerini belirtti. Milli judo takımının antrenörü Nazmi Sarıtaş ise iyi duygularla ayrıldıklarını ve güler yüzlü insanlarla karşılaştıklarını ifade etti.

09.08.2023 14:39

HABER: Dünya Üniversite Oyunları'na katılan Türk sporcular deneyimlerini paylaştı

ÇEKİM LİSTESİ:

HABERİN İÇERİĞİ:

Çin'in güneybatısındaki Sichuan eyaletinin Chengdu kentinde düzenlenen ve dün akşam sona eren Dünya Üniversite Yaz Oyunları'na katılan Türk sporcular, "Bizim için iyi bir deneyimdi" diyerek organizasyon boyunca unutulmaz anlar yaşadıklarını belirtti.

SES 1 (Türkçe): ÖZGE YILMAZ, Milli masa tenisçisi:

"Çin'e geldiğimizde çok güzel bir şekilde karşılandık, herkes çok samimi ve içten davrandı. Açıkçası bu kadarını beklemiyordum.

Her ülkenin küçük pinleri oluyor. Onları değiştirmek istiyorlar, orada daha çok sohbet ediyoruz. Bazen tişörtleri değiştiriyoruz. Biz onlara Türkiye'nin tişörtünü veriyoruz, onlar da farklı ülkelerin tişörtünü veriyor. Orada bir kaynaşma oluyor.

Daha önce böyle çok seyirci önünde maç yapmamıştım. Dışarı çıktığımızda herkes bize yardımcı olmaya çalıştı."

SES 2 (Türkçe): MUHAMMED MUSTAFA KOÇ, Milli judocu:

"Farklı insanlarla tanışma ve bağ kurma fırsatı buldum. Bu tarz oyunlarda sadece kendi branşınızda değil, daha farklı sporlardan dostlarınız oluyor.

Sosyal ağlarınız gelişiyor, insanlara bakış açınız değişiyor. Belli bir konfor alanından ziyade daha farklı görüşleri ve insanların hayata nasıl baktığını görebiliyorsunuz."

SES 3 (Türkçe): NAZMI SARITAŞ, Milli judo takımının antrenörü:

"Ben iyi duygularla ayrıldım. İnsanlar güler yüzlüydü, bizimle ilgilenen çok yardımsever kişiler oldu. Onların hepsine çok teşekkür ediyorum. Bizim için iyi bir deneyim oldu diyebilirim."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri İstanbul'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Spor Dünya Üniversite Oyunları'na katılan Türk sporcular deneyimlerini paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement