Filenin Sultanları Rusya'lı Ezdi Geçti - Son Dakika
Spor

Filenin Sultanları Rusya'lı Ezdi Geçti

Filenin Sultanları Rusya\'lı Ezdi Geçti

Londra Olimpiyatları'na katılabilmek için mücadele eden Filenin Sultanları yarı final karşılaşmasında Rusya 3-1 mağlup ederek finale yükselmeyi başardı.

05.05.2012 21:24

Londra Olimpiyatları'na katılabilmek için mücadele eden Filenin Sultanları yarı final karşılaşmasında Rusya 3-1 mağlup ederek finale yükselmeyi başardı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, maçın ardından sahaya inerek oyunculara kucaklaştı. Maç sonrası açıklamada bulunan Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık sevinmek için erken olduğunu belirterek, "Hala yolun başındayız, bir maçımız daha var. Sevinmek için çok erken. Oyuncularımızı kutluyorum. Çok yorgun olmalarına rağmen can siperane bir oyun ortaya koydular. Sakatlıklar var ama herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Yarın seyircimizin desteğiyle ipi göğüslemek

istiyoruz" dedi.

Yıldız oyuncu Neslihan Darnel ise, bugün oynadıkları maçın öneminin finale kalmak olduğunu ve bunu başardıklarını anlatarak, henüz bir şeyin bitmediğini 15 dakika sevindikten sonra Polonya maçını düşünmeye başlayacaklarını belirtti.

Milli takımın Gülden Kuzubaşıoğlu, "Çok mutluyuz. Tek takımı çıktığı için her maça konsantre olmamız lazım. Dünya devini de yendik. Tek bir adım kaldı, başarmak istiyoruz ve bunu hak ettiğimiz düşünüyoruz" dedi.

Her maç çok tehlikeli olduğunu kaydeden Kuzubaşıoğlu, "Çünkü Ruslar çok yüksekti, Polonya takımı da çok iyi top oynuyor. Turnuvaya kim en iyi hazırlamışsa istediği sonucu alır. Biz de seyircimizle beraber bu avantajımızı kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Ay-yıldızlı oyuncu Eda Dündar, istedikleri yerde olduklarını anlatarak, "Londra'ya gitmek için son bir adımımız kaldı. Takım arkadaşlarımı kutluyorum, son Dünya Şampiyonu Rusya'ya karşı müthiş bir mücadele ortaya koyduk. Güzel seyircimizle birlikte 3-1 kazandık, mutluyuz. Yarın en önemli günümüz, inşallah Polonya'yı da yenip olimpiyatlar adımızı yazdıracağız" şeklinde konuştu.

Takım kaptanı Esra Gümüş, "İnanılmaz bir maçtı. Çok uzun bir takım inanılmaz şeyler yapabiliyorlar ama biz de Türk gücünü gösterdik. Seyirciyle bütünleşip sahada yüreğimizle oynadık ve sonuna kadar mücadele ettik. İyi başlamasak da maça sonradan oyuna girdik ve istediklerimizi yaptık. Finalde Polonya'yı yenip Londra'ya gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Günün başarılı isimlerinden Gözde Sonsırma da, herkesin görevini yaptığı muhteşem bir maç oynadıklarını, iyi bir dinlenmenin ardından yarın oynayacakları Polonya maçına hazır olmaları gerektiğini ifade etti.

Özge Çemberci, iyi oyun çıkardıklarını kaydederek, "Çok güzel bir oyunlar Rusya'yı sahadan sildik. Olimpiyatlara gitmek için son bir maçımız kaldı. Ankara seyircisine teşekkür ediyorum" dedi.

Rusyaları deviren sultanlar, final maçında yarın saat 17.30'da Polonya ile karşılaşacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Filenin Sultanları Rusya'lı Ezdi Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement