Gurbetteki Can Altıntığ Bu Sezondan Memnun - Son Dakika
Spor

Gurbetteki Can Altıntığ Bu Sezondan Memnun

Gurbetteki Can Altıntığ Bu Sezondan Memnun

TOFAŞ'tan sonra ilk kez Pınar Karşıyaka'da mücadele eden Can Altıntığ, Fenerbahçe Ülker karşısında attığı 32 sayıyla kariyer rekoru kırdığı sezonu 9,75 sayı ortalamasıyla tamamladı Can Altınığ: "Başarılı bir sezonda ben de bir katkı verdiysem ne mutlu bana" "Gelecek sezon için ilk tercihim Pınar Karşıyaka.

30.05.2014 12:55

ALİ KORKMAZ - Beko Basketbol Ligi'nde TOFAŞ'tan sonra ilk kez başka bir takımda mücadele eden Pınar Karşıyakalı Can Altıntığ, "Başarılı bir sezonda ben de bir katkı verdiysem ne mutlu bana" dedi.

Ligde play-off yarı final serisinde Fenerbahçe Ülker karşısındaki performansıyla dikkati çeken Altıntığ, İstanbul'daki 2. maçta attığı 32 sayıyla kariyer rekorunu kırdı. O müsabakada 3 sayılık atışlarda 11'de 8 isabetle yüzde 72,7 oranını yakalayan Can Altıntığ, bu sezon 32 maçta 9,75 sayı, 2,1 ribaund ve 2,5 asist ortalamalarıyla mücadele etti. TOFAŞ altyapısında yetişen 27 yaşındaki Can Altıntığ, farklı bir takımda mücadele ettiği ilk sezonunda ligdeki 150. maçını ve 1000. sayısını geride bıraktı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Can Altıntığ, bu sezon Türkiye Kupası'nın kazanarak tarih yazdıklarını, ULEB Avrupa Kupası'nda da ikinci tura kadar yükseldiklerini söyledi. Beko Basketbol Ligi'nde play-off yarı finalinde Fenerbahçe Ülker'e elendiklerini hatırlatan Can Altıntığ, "Başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Başarılı bir sezonda ben de bir katkı verdiysem ne mutlu bana" diye konuştu.

TOFAŞ'tan sonra ilk kez başka bir takımda oynadığını kaydeden Can Altıntığ, "İlk başta adaptasyon sorunu yaşamadım dersem yalan olur. İlk defa dışarı çıkmıştım ama takımda çok güzel aile ortamı var. Bocalama dönemi yaşadım ama daha sonra yıllardır buradaymışım gibi mücadele ettim" dedi.

Can Altıntığ, play-off çeyrek final serisinde Anadolu Efes ilk maçının ardından ayağında çekme başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"İlk maçta oynadım ama daha sonra çeyrek final serisinde takıma katkı veremedim. Bu beni üzdü. Seride 1-0 geriye düşmemize rağmen daha sonra 2-1 öne geçtik ve ben buna katkı veremedim ancak takım çok efor sarf etti. Yarı final 2. maçında Fenerbahçe Ülker karşısında kariyer rekorumu kırdığım maç kendimi özel hissettiğim günlerden biriydi."

Pınar Karşıyaka ile kontratının bittiğini kaydeden Can Altıntığ, "Gelecek sezon için ilk tercihim Pınar Karşıyaka olacak ama bunu sadece benim istemem yeterli değil. Umarım herkes için hayırlısı olur" ifadelerini kullandı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gurbetteki Can Altıntığ Bu Sezondan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement