Infantino'dan Büyük Vaatler - Son Dakika
Spor

Infantino'dan Büyük Vaatler

Infantino\'dan Büyük Vaatler

SPORCOPE DIŞ HABERLER – FIFA başkan adayı Gianni Infantino, yaptığı açıklamalarda FIFA'nın içinde bulunduğu süreci ve planlarını anlattı.

04.02.2016 10:32

SPORCOPE DIŞ HABERLER – FIFA başkan adayı Gianni Infantino, yaptığı açıklamalarda FIFA'nın içinde bulunduğu süreci ve planlarını anlattı. Infantino, tartışılan 2018 Rusya ve 2022 Katar Dünya Kupalarının tarihi en iyi turnuvaları olacağını iddia etti.

"FIFA yeniden futbolla buluşacak"

FIFA başkanlığı için yarışan beş kişiden biri olan Infantino, artık politika yerine futbolun odakta olması gerektiğini söyledi.

Infantino, "Değişecek şeyler, değişmek zorunda olan şeyler var. Elbette reformlar olacak, elbette iyi yönetim ve uyumluluk olacak, elbette bağımsız sesler olacak, elbette hesaplarda ve bütçede koruma olacak. Ama en önemli şey futbol, futbolu FIFA'ya geri getirmek istiyoruz" dedi.

"Şeffaflık bir zorunluluk"

Infantino'ya şeffaflığı hedeflerinde ilk sıraya koyduğu, ancak FIFA'daki şahsi çıkar ve karın çok fazla olduğu ve kurumun oyunun tutkusuna odaklanmadığı görüşüne katılıp katılmadığı soruldu. UEFA Genel Sekreteri'nin bu soruya cevabı ise, "Geleceğe bakmak istiyorum, söylemem gerekir ki şeffaflık bir numaralı önceliğim değil. Şeffaflık olmayan bir düzen imkansız, bu bir zorunluluk ve FIFA'da da olmak zorunda, bu çok açık. Ama benim önceliğim futbol. Gördüğüm üzere basın toplantılarında aldığımız 15 sorunun 1'i futbolla alakalı, geriye kalan 14'ü başka konular hakkında oluyor.

Aslında bu bizim de sorumluluğumuz, şeffaf bir şekilde hareket ettiğimizden emin olmamız gerekir. İhale süreçlerini iyi yönetmemiz, reklam gibi konuları direkt olarak bir ajansa, bir yayıncıya ya da bir sponsora teslim etmeden önce uygun bir süreç izlememiz gerekir.

Gelen ve giden paralarda hep şeffaf olmalıyız. Herkesin hangi durumda ne kadar para alacağını çok iyi bilmesi gerekiyor. Bu paralar sokağa dökmek için değil; futbol için, futbolun gelişimi için veriliyor. Dağılım en başından açık, objektif ve temiz bir şekilde yapılmalı. FIFA başkanı olan kişiye göre değişen bir yapı olmamalı" sözleriyle oldu.

"FIFA'ya olan inanç geri gelecek"

Bu reform vaatleri üzerine konuşan ve komitede bunlar için çalıştığını aktaran Infantino, FIFA kongresinde bunun etkili olmasını umduğunu söyledi.

Sepp Blatter ve maruz kaldığı iddialar ve FIFA hakkındaki görüşleri de sorulan Infantino, "Söylediğiniz gibi bunlar iddia ve spekülasyon. Size FIFA'ya olan inancı yeniden inşa etmemiz konusunda katılıyorum. FIFA'nın imajını ve repütasyonunu yeniden oluşturmalıyız. Bunu da ancak şeffaf ve açık olarak, geçmişe sünger çekip geleceğe bakarak ve yeni sayfa açarak yapmak zorundayız. Geçmişteki olaylardan öğrenilecek şeyleri öğrenmeli, dersler çıkarmalı, futbolu ve FIFA'yı ileri taşımalıyız" açıklamalarında bulundu.

"Katar ve Rusya en iyi Dünya kupaları olacak"

Infantino'ya tabloyu bu kadar pozitif görmesine rağmen, Katar ve Rusya'da düzenlenecek olan Dünya kupalarının FIFA'ya olan inancı nasıl etkileyeceği soruldu. 45 yaşındaki başkan adayı, "Kesinlikle. Eğer başkan olursam, Katar ve Rusya'da tarihin en iyi Dünya kupalarını organize edeceğiz" cevabı ile sözlerini noktaladı.

Sepp Blatter'den sonra boşta kalan FIFA başkanlık koltuğunun yeni sahibi 26 Şubat'ta belirlenecek.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Infantino'dan Büyük Vaatler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement