Kızlar Penaltıda Yarıştı - Son Dakika
Spor

Kızlar Penaltıda Yarıştı

Kızlar Penaltıda Yarıştı

Samsun'da düzenlenen "1.İlkadım Kızlar Arası Penaltı Atma Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

20.04.2012 17:36

Samsun'da düzenlenen "1. İlkadım Kızlar Arası Penaltı Atma Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürlüğü işbirliği ile 1. İlkadım Penaltı Atma Şenliği düzenlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 4 ay önce İlkadım ilçesine bağlı ilköğretim okullarında başlayan ve yaklaşık 20 bin öğrencinin katıldığı kız öğrenciler arası penaltı atışları finali İlkadım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Halı Sahası'nda yapıldı. Finale okullarında birinci olan 36 kız öğrenci katıldı.

Yapılan penaltı atışlarında birinci Belediye İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Zehra Küçükçoban, ikinci 23 Nisan İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Neslihan Sayar, üçüncü Çatkaya İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Betül Şahin ve dördüncü de 75. Yıl İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Tuğbanur Altıntaş oldu.

Kız çocuklarını futbol topunun etrafında görmek mutluluk verici olduğunu belirten TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, "İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu tür etkinlik yapmayı planladık. Özellikle kız çocuklarımızı futbol topunun etrafında buluşturup, onların sosyal alanda var olduklarını gösterebilmek ve sosyal aktivitelerin içine sokmak için böyle bir proje geliştirdik. Burada İlkadım ilçesinde bulunan ilköğretimlerin final grubudur. Buraya gelen her çocuk kendi okullarında birinci oldular. Bu etkinlik ciddi anlamda amacına ulaştı" dedi.

Penaltı şenliğinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapıldığını ifade eden İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "23 Nisan Bayramı'nı tüm okullarımızda öğrenci ve velilerimiz ile yaşıyoruz. TFF'nin 'Herkes İçin Futbol Projesi' kapsamında bizde okullar olarak böyle bir çalışma başlattık. Bayram coşkusu ile bu finali yaşamamızın özel bir anlamı var. Bu tür etkinliklerle hem gençlerimizi hem de çocuklarımızın sağlıklı nesiller olarak geleceğe hazırlanması için tüm kurumlarla işbirliği yapıyoruz. Bu çalışmamız 3 - 4 aydır devam ediyor. İlkadım ilçesine bağlı 43 ilköğretim okulundan 20 bine yakın öğrencinin okul birincileri tespit edildi. Daha sonra okul birincileri burada il birinciliği için yarışıyorlar" diye konuştu.

Yapılan kızlar arası penaltı yarışlarında tüm öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kızlar Penaltıda Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement