Luke Shaw Kimi Seçecek? - Son Dakika
Spor

Luke Shaw Kimi Seçecek?

Luke Shaw Kimi Seçecek?

Southampton’ın 1995 doğumlu sol beki Luke Shaw’ın bu kulüpteki geleceği, muhtemelen üç aydan fazla değil. Büyükler onun için yarışırken her kulüp kendince şanslı.

27.02.2014 14:51

Eto'o ve Demba Ba konuştu

Sezon başında ve devre arası tekliflere direnen, bilhassa İngiliz futbolcularını elde tutma yönünde çarpıcı bir dirayet gösteren Southampton, yoğun baskıyı bir transfer dönemi daha taşıyamayabilir. Belki maddi yönden iyi durumda olmaları sayesinde yüksek bedelleri reddetme lüksüne halen sahipler, fakat oyuncular artık daha büyük hedefler için oynamak isteyebilirler.

Başta Adam Lallana olmak üzere Dünya Kupası'nda İngiltere için oynamayı bekleyen yerli yıldızlar, Brezilya seyahatinin ardından kendileri için gele tekliflerin değerlendirilmesi yönünde bir tutum takınabilirler. Bu isimlerden biri de takımın sol beki Luke Shaw.

Henüz 19 yaşını tamamlamamasına karşın sezon sonunda Premier League'de 55'in üzerinde maça çıkmış olacak olan genç futbolcu, ligin şampiyonluk adaylarının pek çoğunda var olan sol bek sorununu çözebilir. Üstelik en az 10 yıllık bir yatırım olarak değerlendirilmesi gereken oyuncu, yıllar içerisinde mevcut performansının üzerine çıkabilir.

Chelsea avantajlı olabilir

Sezon sonunda sol beki Patrice Evra'yla vedalaşması beklenen Manchester United'ın ona dair ilgisi bilinirken, tam güvenle formayı emanet edeceği bir sol beke sahip olmayan Manuel Pellegrini de Shaw için sıraya girmiş durumda. Öte yandan sol bekte sağ ayaklı Cesar Azpilicueta ile oynayan ve veteran oyuncusu Ashley Cole'a henüz yeni sözleşme önermeyen Chelsea'nin transfere dair farklı bir avantajı bulunuyor.

Londra doğumlu Shaw, küçükken Chelsea altyapısına dahil olmaya çalışmış ama yeterli görülmeyerek Southampton'da futbol oynamaya devam etmiş biri. Genç sol bek, küçük yaşlardan itibaren Chelsea taraftarı olduğunu açıklamaktan çekinmiyor:

"Küçükken babamla birlikte Stamford Bridge'e giderdik. Kahramanım Didier Drogba'ydı ama ben Ashley Cole gibi bir futbolcu olmak istiyordum. Onun dünyanın en iyi sol beki olduğunu düşünüyordum ve eğer bir zamanlar Chelsea'ye gitmiş olsaydım, şimdi sahip olduğum oynama şansını elde etmem için çok uzun süre beklemem gerekecekti."

Ailesinin Chelsea tesislerine çok yakın bir evde yaşadığını söyleyen oyuncu, şimdiden Premier League transfer piyasasının en gözde oyuncularından biri durumunda. Tüm büyük bütçeli kulüpler Shaw'ın peşinde ve Southampton'ın onun için talep edeceği bedelin ise en az 25 milyon sterlin olması bekleniyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Luke Shaw Kimi Seçecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement