Paşa'nın Konuğu Yeniden Beşiktaş - Son Dakika
Spor

Paşa'nın Konuğu Yeniden Beşiktaş

Paşa\'nın Konuğu Yeniden Beşiktaş

Lider Fenerbahçe'nin son iki maçını kaybetmesiyle zirveye yaklaşma şansı yakalayan Beşiktaş, tekrar maçında bu akşam Kasımpaşa'ya konuk olacak.

11.02.2014 12:06

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve Kasımpaşa'nın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlanmasına rağmen Kasımpaşalı futbolcu Ryan Donk'un oyunun 29. dakikasında tribünden atılan ikinci bir topla Hugo Almeida'nın ceza sahası içindeki pozisyonunu elindeki topu maç topuna atarak bozması nedeniyle tekrar kararı alınan maçta taraflar bu akşam karşılaşıyor.

Beşiktaş zirveye yaklaşmak istiyor

İlk 4 maçını kazanarak iyi bir giriş yaptığı sezonda ardından istikrarsız bir grafik çizen Beşiktaş bu akşam kazanıp art arda puan kayıpları yaşayan lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5'e, ikinci sıradaki Galatasaray'la da 1'e indirmek istiyor.

15 Aralık'ta oynanan karşılaşmada sahaya giren bir holiganın Manuel Fernandes'e tekme atmasının ardından bu kişiye fiziki müdahalede bulunan ve kırmızı kart gören Ramon Motta ile Hugo Almedia siyah beyazlı formayı giyebilecek.

Maçın tekrarına karar veren Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararına göre Futbol Müsabaka Talimatı'nın 30. maddesi uyarınca karşılaşmanın oynandığı tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcuların oynatılmasına ve sarı kartla cezalandırılan disiplin uygulamalarının yapılmamış sayılmasına oy çokluğuyla karar verildiği için Beşiktaş'ın devre arası transferleri Dany Nounkeu ve Jermaine Jones statü gereği forma giymeyecek. Ayrıca sakatlıkları bulunan Tomas Sivok ve Filip Holosko da takımlarını yalnız bırakacaklar.

Kasımpaşa'dan ilginç tutum

Kural hatası nedeniyle tekrarlanacak karşılaşma öncesinde Kasımpaşa cephesindense ilginç bir hamle geldi. 15. haftada tekrar kararı çıkan olaylı maçta Babel ve İlhan Eker'den kırmızı kart, Adem Büyük'ten de sarı kart cezasından dolayı yararlanamayan Kasımpaşa'nın tekrar mücadelesi için yaptığı hazırlık kampına bu isimleri dahil etmesi kafalarda soru işaretleri yarattı.  Türkiye Futbol Federasyonu'nun tekrar kararı ile ilgili olarak yaptığı açıklama ise akıllardaki soru işaretlerini gidermiyor. TFF Yönetim Kurulu'nun kararı uyarınca federasyon yetkilileri o tarihte tescilli olan oyuncuların bu akşamki mücadelede oynayabileceğini savunuyor. Ancak var olan cezalarını sonucu tescil edilmemiş ve tekrar kararı alınmış bir maçta çekip çekmedikleri konusunda belirsizlik bulunan bu 3 ismin bu akşamki maçta forma giymesi durumunda yeni bir gündemin bizleri beklediği gün gibi ortada.

8 maçtır kazanamayan ve zirve yarışından yavaş yavaş uzaklaşan Kasımpaşa'da sakatlıkları bulunan Orhan Şam ve Ryan Donk ile ara transfer döneminde takıma katılan Tunay Torun ve Alpaslan Öztürk statü gereği karşılaşmada forma giyemeyecekler.

Muhtemel 11'ler

Bu akşam saat 20.00'de başlayacak ve Tolga Özkalfa'nın yöneteceği maçta takımların şu muhtemel 11'lerle mücadele etmesi bekleniyor.

Kasımpaşa: Isaksson, Erhan, Yalçın, Barış, Sancak, Adem Büyük, Castro, Kerem, Scarione, Babel, Malki

Beşiktaş: Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Motta, Gökhan, Atiba, Veli (Fernandes), Oğuzhan, Olcay, Almeida (Ömer)

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Paşa'nın Konuğu Yeniden Beşiktaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement