Pozisyon Penaltı mı? İşte Cevabı - Son Dakika
Spor

Pozisyon Penaltı mı? İşte Cevabı

Pozisyon Penaltı mı? İşte Cevabı

Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasındaki karşılaşmanın 56. dakikasında meydana gelen penaltı pozisyonu oldukça tartışıldı.

01.03.2014 20:47

Süper Lig'in 23. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ni konuk eden Fenerbahçe karşılaşmanın ikinci yarısında buldu golle öne geçti. Sarı lacivertlilerin ilk golü 56. dakikada geldi. Emre Belözoğlu ile 1-0 öne geçen Fenerbahçe'nin lehine çalan penakltı tartışmalara sebep oldu.

MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, Cüneyt Çakır'ın çaldığı penaltıyı Eurosport.com Türkiye'ye değerlendirdi. Kuyt'ın şutunda Kulusic'in eline çarpan topun kesinlikle penaltı olduğunu belirten Çulcu, topa bir hamle olduğunu belirtti. Mustafa Çulcu şunları söyledi: Kuyt'ın şutu çektiği mesafe ile Kulusic'in olduğu tyer arasında mesafe çok uzun. Yani orada Kulusic toptan da kaçabiklir kolunu da kaçırabilir. Ancak topa adetas bir manşet atar gibi elibi topa götürüyor. Bu yüzden FIFA'nın da talimatları gereği hem penaltı hem de sarı kart verilmesi gerekiyor. Kaleye doğru giden bir topu eliyle keserek penaltıya sebebiyet veriyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Pozisyon Penaltı mı? İşte Cevabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement