Yüzme: Türkiye Görme Engelliler Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Yüzme: Türkiye Görme Engelliler Şampiyonası

Yüzme: Türkiye Görme Engelliler Şampiyonası

Şampiyona, 70 kulüpten 128 sporcunun katılımıyla Alanya'da başladı.

07.05.2014 12:54

Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri, Alanya'da başladı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunun 2013 yılı faaliyet programında yer alan şampiyona ve seçmeler, Alanya Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapılıyor.

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonaya 70 kulüpten 128 sporcunun katıldığını söyledi.

Yarışmaların 10-14 yaş grubu ile 14 yaş ve üzeri erkek ve bayanlarda gerçekleştirildiğini dile getiren Duman, "Şampiyona, 2016 Olimpiyatlarına hazırlanmak için düzenlendi. Bu arada dünya ve Avrupa şampiyonaları da var. Burada önce kendimizi deneyeceğiz" dedi.

İlk kez şampiyonda çocukları yarıştırdıklarını bildiren Duman, ilk üçe giren sporcuları mili takım kampına alacaklarını kaydetti.

Engellilerin toplumun bir parçası olduğunu şampiyonayla bir kez daha göstermek istediklerini vurgulayan Duman, "Şampiyonadan önce hiç yarışmaya katılmamış, havuza girmemiş sporcular var. Bunlardan bazıları rehabilitasyon için geliyor. Önemli olan havuzu bitirebilmek, onları rehabilite etmek" diye konuştu.

Şampiyona, yarın yapılacak müsabakaların ardından sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yüzme: Türkiye Görme Engelliler Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement