Deprem fırsatçılığı başladı: Başsavcılık soruşturma açtı! - Son Dakika
Teknoloji

Deprem fırsatçılığı başladı: Başsavcılık soruşturma açtı!

Deprem fırsatçılığı başladı: Başsavcılık soruşturma açtı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, depremle birlikte fahiş fiyattan eşya satan satıcılara ve otobüs firmalarına soruşturma başlattı.

06.02.2023 21:24  Güncelleme: 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde sabaha doğru saat 04.17'de büyük bir deprem meydana geldi. Öyle ki bu deprem Hatay, Adana, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa dahil 10 ilde etkisini gösterdi. Bu durumu fırsat bilen bazı otobüs firmaları ise bilet fiyatlarını fahiş oranda artırdı. Savcılık, bu şirketlere soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, deprem fırsatçılarına soruşturma açtı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, depremi fırsat bilerek fahiş fiyattan otobüs fiyatları satan firmalara ve battaniye gibi hayati önem taşıyan eşyaların satıcılarına soruşturma başlatıldığını ve gereken talimatların verildiğini açıkladı.

<a class='keyword-sd' href='/deprem/' title='Deprem'>Deprem</a> fırsatçılığı başladı: Başsavcılık soruşturma açtı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremi fırsat bilen, AŞTİ'de faaliyet gösteren bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat artırdığı, depremden etkilenen vatandaşların kullanımı için hayati öneme haiz battaniye başta olmak üzere birçok eşyanın fiyatlarının ilgili satıcılar tarafından fahiş oranda artırıldığı yönünde gelen ihbarlar üzerine 'fiyatları etkileme', 'mal veya hizmet satımından kaçınma' suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca inceleme başlatılmış olup, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir.

shiftdelete.net/depremde-hayatini-kaybeden-kisi-sayisi

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Deprem fırsatçılığı başladı: Başsavcılık soruşturma açtı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement