İşte Uzayda Kaydedilen İlk Şarkı - Son Dakika
Teknoloji

İşte Uzayda Kaydedilen İlk Şarkı

İşte Uzayda Kaydedilen İlk Şarkı

Kanadalı Astronot Chris Hadfield, Uzay'da kaydedilen ilk şarkıyı yayınladı.

27.12.2012 15:30  Güncelleme: 15:34

Kanadalı Astronot Chris Hadfield, Uzay'da kaydedilen ilk şarkıyı yayınladı.

1960′lı yıllarda başlayan uzaya insan gönderme çalışmaları, ülkeler için dünya liderliğine giden bir yol anlamı taşırken tüm insanlığın da gözünü uzaya çevirmesini sağladı. Ay'a ilk kez ayak basılması ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nun kurulması gibi gelişmeler insanoğlunun uzayı fethetmesini sağladı.

Günümüzde artık uzay yolculukları öyle bir hale geldi ki artık uzaya turistik geziler bir düzenlenmeye başladı. Richard Branson gibi girişimciler ise normal insanların katılabileceği uzay gezileri tasarlamakla uğraşıyor (bkz. ). Bu arada Uzay İstasyonu görevleri için de uzaya düzenli olarak astronot gönderilmeye devam ediyor.

60′larda mucize gibi görünen uzay yolculuğu, bugün artık astronotların tweet atıp, gitar çalabildiği bir hal almış durumda. Kanadalı Chris Hadfield (Soyadı tanıdık gelebilir ama James Hetfield ile bağlantısı yok), Uluslararası Uzay İstasyonu'nda uzayın ilk şarkısını da kaydetmiş.

2001 yılından beri çeşitli uzay yolculuklarında gitar çaldığını belirten Chris Hadfield, ilk kez bir şarkısını kayıt altına almış. Fakat kaydı yapmak kolay olmamış. Basınç ve hava desteği için birçok fana sahip olduğu için Uzay İstasyonu oldukça sesli bir ortama sahipmiş. Bunun yanında Hadfield, gitar çalmayı da yeniden öğrenmek zorunda kalmış. Çünkü yer çekimsiz ortamda gitarın tepkileri de değişiyormuş.

Uzayın ilk şarkısı, noel anısına kaydedilmiş ve Souncloud, Youtube gibi yerlere yüklenmiş. Şarkıyı dün kaydeden Chris Hadfield, önümüzdeki birkaç uzayda kalmaya devam edecek fakat zamanını bilimsel araştırmalara harcayacak. Ayrıca astronotlar noel babanın uzayda onları ziyaret edeceğini düşünerek çoraplarını asmayı da ihmal etmemişler.

Kaynak: Scroll.com.tr

Son Dakika Teknoloji İşte Uzayda Kaydedilen İlk Şarkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement