20 Temmuz KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı - Son Dakika
Yerel

20 Temmuz KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı

20 Temmuz KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü olan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Mersin'de törenle kutlandı

20.07.2013 13:24

Mersin'de, 20 Temmuz Barış Özgürlük Bayram törenle kutlandı.

Cumhuriyet alanındaki törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, KKTC'nin Mersin Konsolosu Zalihe Erden, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan, İl Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun ile gaziler ve mücahitler katıldı.

Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği (KTMD) Girne Şube Başkanı Metin Fahrioğlu, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının can ve mal güvenliğinin barış harekatıyla sağlandığını söyledi. Kıbrıs'ın temelinde şehitlerin canı ve kanının olduğunu vurgulayan Fahrioğlu, "KKTC, Kıbrıs Türk halkına kutsal bir emanettir. Onu ayakta tutmak ve güçlenmesine katkıda bulunmak, onu hak ettiği yere yüceltmek milli bir görevimizdir. Kıbrıs'ta barış ve huzur ancak güçlü bir KKTC'nin varlığıyla mümkündür" dedi.

Fahrioğlu, Kıbrıs'ın Türkiye ile var olduğunu ve var olmaya devam edeceğini dile getirerek "Bugün kahraman mehmetcik ve mücahitler el ele, omuz omuza zaferin bekçiliğini yapmaktadır. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Kıbrıs vatanımız, Türkiye anavatanımız, helal olsun canımız, kanımız" diye konuştu.

Deniz Binbaşı Önder Kaya da günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı.

Törenin son bölümünde ise Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi dans gösterisi sundu.

Kutlamalar, Silifke ilçesindeki Kıbrıs Barış Harekatı Şehitleri Hatıra Ormanı'nda çelenk sunma töreni ve konsolosluk tarafından akşam verilecek resepsiyonla devam edecek. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 20 Temmuz KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement