Akhisar Belediyesi, Genetiği Değiştirilmemiş Karakılçık Buğdayını Çiftçilere Ücretsiz Dağıtıyor - Son Dakika
Yerel

Akhisar Belediyesi, Genetiği Değiştirilmemiş Karakılçık Buğdayını Çiftçilere Ücretsiz Dağıtıyor

Akhisar Belediyesi, Genetiği Değiştirilmemiş Karakılçık Buğdayını Çiftçilere Ücretsiz Dağıtıyor

Akhisar Belediyesi, sağlıklı ve organik gıda üretimini yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir projeye daha imza atıyor ve 10 bin yıllık geçmişe sahip, genetiği değiştirilmemiş Karakılçık buğdayını çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıyor. Proje ile sağlıklı gıdayı teşvik etmek ve geleneksel tarım yöntemlerini koruyup yaygınlaştırmak amaçlanıyor. Akhisar Belediyesi'nin hayata geçirdiği proje ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alınan 50 kilogram ata tohumu Karakılçık buğdayı, belediye arazilerine ekilip çoğaltılarak 10 tona ulaştı. Üretilen tohumlar, Akhisarlı çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ithal tohumlar yerine genetiği ile oynanmamış ata tohumu Karakılçık buğdayının faydalarının saymakla bitirilemeyeceğini, buğdayın çiftçilere dağıtımı ile gelecek kuşaklara zengin ve doğal bir tarım mirası bırakıp sağlıklı gıdanın temelinin yeniden atılacağını söyledi. Başkan Dutlulu, '50 kilo alarak üretime başladığımız, atalarımızdan yadigar kalan ata tohumu Karakılçık buğdayını 10 tona ulaştırdık ve şimdi halkımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu sayede çiftçilerimize destek olarak hem üretimi yaygınlaştıracak hem de sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu tohumları gelecek nesillere miras bırakacağız. Bu açıdan bu girişimin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Çiftçilerimiz, Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüze başvuru yaparak bu desteğimizden faydalanabilir' dedi.

05.10.2023 18:08  Güncelleme: 18:22

Akhisar Belediyesi, sağlıklı ve organik gıda üretimini yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir projeye daha imza atıyor ve 10 bin yıllık geçmişe sahip, genetiği değiştirilmemiş Karakılçık buğdayını çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıyor. Proje ile sağlıklı gıdayı teşvik etmek ve geleneksel tarım yöntemlerini koruyup yaygınlaştırmak amaçlanıyor.

Akhisar Belediyesi'nin hayata geçirdiği proje ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alınan 50 kilogram ata tohumu Karakılçık buğdayı, belediye arazilerine ekilip çoğaltılarak 10 tona ulaştı. Üretilen tohumlar, Akhisarlı çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

AKHİSAR'DA ATA TOHUMU GELECEK NESİLLERE MİRAS KALACAK

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ithal tohumlar yerine genetiği ile oynanmamış ata tohumu Karakılçık buğdayının faydalarının saymakla bitirilemeyeceğini, buğdayın çiftçilere dağıtımı ile gelecek kuşaklara zengin ve doğal bir tarım mirası bırakıp sağlıklı gıdanın temelinin yeniden atılacağını söyledi.

Başkan Dutlulu, "50 kilo alarak üretime başladığımız, atalarımızdan yadigar kalan ata tohumu Karakılçık buğdayını 10 tona ulaştırdık ve şimdi halkımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu sayede çiftçilerimize destek olarak hem üretimi yaygınlaştıracak hem de sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu tohumları gelecek nesillere miras bırakacağız. Bu açıdan bu girişimin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Çiftçilerimiz, Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüze başvuru yaparak bu desteğimizden faydalanabilir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Akhisar Belediyesi, Genetiği Değiştirilmemiş Karakılçık Buğdayını Çiftçilere Ücretsiz Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement