Akkarınlı Ebabil Kuşu Şenliği Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Akkarınlı Ebabil Kuşu Şenliği Sona Erdi

Akkarınlı Ebabil Kuşu Şenliği Sona Erdi

Akkarınlı Ebabil kuşlarının yeryüzünde koloni halinde en kalabalık olarak yaşadıkları yer olan Adrasan açıklarındaki Pırasalı adasında Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen şenlik , Ebabil kuşu gözlemiyle sona erdi.

31.05.2015 12:53

Akkarınlı Ebabil kuşlarının yeryüzünde koloni halinde en kalabalık olarak yaşadıkları yer olan Adrasan açıklarındaki Pırasalı adasında Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen şenlik, Ebabil kuşu gözlemiyle sona erdi. Etkinliği ikinci gününde Adrasan sahilinde uçurtma şenliği ve Pırasalı adasındaki Ebabil kuşları üzerinde bilimsel araştırmalar yapan Yard. Doç . Dr. Hakan Karaardıç tarafından çekilen fotoğraf ve Adrasan Mehmet Akif Ersoy ilk ve orta okulu öğrencileri tarafından düzenlenen resim sergisi açıldı.

Daha sonra gün batımında, yuva etrafında daha aktif uçuş yapan Akkarınlı Ebabil kuşu gözlemi yapmak üzere, şenliğe katılan vatandaşlar Adrasan'da bulunan yaklaşık 30 tekne ile Pırasalı Adasına gitti. Akkarınlı Ebabil kuşu hakkında araştırma yapan, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi, Yard. Doç . Dr. Hakan Karaardıç, gözlem öncesi yaptığı açıklamada iki gündür devam eden şenliğin son etkinliği Ebabil kuşu gözlemi yapacaklarını söyledi.

Akkarınlı Ebabil kuşları hakkında yürüttükleri çalışmalarda dünyada en çok popülasyonun Adrasan açıklarındaki Pırasalı adasında yaşadıklarını belirlendiğini ifade eden Karaardıç, "Bu yıl ilk defa bu şenlik düzenlendi. İnşallah gelecek yıllarda daha da güzel bir şekilde yapılır. Bu kuşların Türkiye'de ve dünyada daha iyi tanınmasını ve bölgemize turizm anlamında katkı sağlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra vatandaşlar teknelerle Pırasalı adası etrafında tur atarak Akkarınlı Ebabil kuşlarının ada etrafında uçuşlarını gözlemlediler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akkarınlı Ebabil Kuşu Şenliği Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement