AKÜ'lü aşçılar milli takıma seçildi - Son Dakika
Yerel

AKÜ'lü aşçılar milli takıma seçildi

AKÜ\'lü aşçılar milli takıma seçildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencileri, 'Şef Mavi 2'nci Fethiye Ulusal Yemek Yarışması'nda 7 madalya kazandı.

13.04.2013 10:01  Güncelleme: 13:56

Yarışmaya dokuz kişilik bir ekiple katılan AKÜ Aşçılık Takımı'na Öğretim görevlisi Tansu Çelik kaptanlık yaptı. Yarışmada iki öğrenci Aşçılık Milli Takımı'na seçildi.

AKÜ Aşçılık Takımı, yarışmada tavuk, balık, kuzu, tatlı ve makarna kategorilerinde yarıştı. Afyon MYO Aşçılık Programı ikinci sınıf öğrencisi Nihat Emre Bakırel 'Öğrenci Aşçılar Tatlı Tabağı' kategorisinde altın madalya ve kupayı kazandı. birinci sınıf öğrencisi Özge Özcan 'Öğrenci Aşçılar Makarna' kategorisinde birinci oldu. Özcan, altın madalya ve kupanın sahibi oldu.

Yarışmada, Sinem Aşkın Togay, 'Öğrenci Aşçılar Tavuk Yemeği' kategorisinde altın madalya, Berkant Esün Timur, 'Öğrenci Aşçılar Tatlı Tabağı' kategorisinde gümüş madalya, öğrencisi İbrahim Geldim ise 'Öğrenci Aşçılar Kuzu Yemeği' kategorisinde bronz madalya aldı. Ahmet Kandil 'Şefler Kuzu Yemeği' kategorisinde altın, Nihat Emre Bakırel ise 'Şefler Balık Yemeği' kategorisinde gümüş madalya aldı.

Ahmet Kandil ve Nihat Emre Bakırel, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından, Aşçılık Milli Takımı'na seçilerek uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil edecek. Organizasyon komitesi Öğretim Görevlisi Tansu Çelik'i gayretli çalışmaları ve öğrencilerinin üstün performanslarından dolayı altın madalyayla ödüllendirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel AKÜ'lü aşçılar milli takıma seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement