Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Muhittin Böcek fotosu.

19.02.2013 12:44

Foto: Muhittin Böcek fotosu.

===

Eski bakana bu kez billboard'dan teşekkür

DEMRE Belediye Başkanı Demokrat Partili Süleyman Topçu, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'a billboardlara astırdığı afişlerle teşekkür etti. Başkan Topçu, geçen hafta da pankartlarla Günay'a teşekkürlerini iletmişti. Başkan Topçu, Demre'deki 15 billboard ve Demre Belediyesi Kültür Salonu'na astırdığı afişlerde 'Demre halkı sizi unutmayacak', 'Demre'ye yapmış olduğunuz hizmetler unutulmayacak', 'Demre'de gün ışığına çıkardığınız tarih için size minnettarız', 'Demrelilerin gönlünde yaşayacaksınız' ifadelerine yer verdi.

Başkan Süleyman Topçu, geçen hafta 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla tüm billboardların önceden kiralandığını hatırlatarak, "Bu nedenle teşekkür afişlerimizi billboardlara bu hafta asabildik. Sayın Ertuğrul Günay'ın 5,5 yıl süren bakanlığı boyunca Demre'ye yaptığı hizmetleri unutmamız olanaksız. İlçemizin tüm sorunları çözülmeye başladı veya çözüm aşamasına geldi. Birçok sorunu çözüldü. Altyapı sorunlarının çözümünde büyük aşama kaydedildi. Bu nedenle kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Bilboardlardaki afişler

===

Kaş'a öğrenci yurdu

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde, orta öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler için öğrenci yurdu yaptırılıyor. Yurdun inşaatına, Kaş İlçe Merkezi'ndeki Gökseki mevkiinde başlandı. Yurtta, İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören ve Kaş'a dışarıdan gelen öğrenciler kalacak. Dört katlı ve 200 öğrencilik yurdun tüm odaları balkonlu ve deniz gören konumda, beş yıldızlı otel ayarında olacak.

Bir milyon 200 bin liraya mal olacak yurdun inşaatına Kaş Kaymakamlığı'nın sağladığı 250 bin lira ödenekle başlandı. İnşaat maliyetinin kalan bölümü, Kaş Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nin öncülüğünde oluşturulan sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanacak. Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, yurt binasının inşaatının gelecek öğretim yılı başına tamamlayarak, hizmete açacaklarını belirtti.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Yurt inşaatı

===

Motosikletlere sıkı denetim

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde trafik denetimlerine ağırlık veren İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, ehliyetsiz ve kasksız motosiklet sürücülerine göz açtırmıyor. İlçenin muhtelif yerlerinde ehliyetsiz, kasksız ve plakasız motor sürücülerine yönelik denetimlerini aralıksız her gün uygulayan trafik ekipleri, kasksız trafiğe çıkanlar, ehliyetsiz ve tescilsiz motor kullanan sürücüler hakkında cezai işlem yapıyor. Denetimlerde, egzozundan aşırı ses çıkaran motosikletlerle ilgili de işlem yapılıyor.

Motosiklet kullanıcılarını kask takmaları konusunda uyaran İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çelik, "Amacımız motosiklet sürücülerine, kask kullanma alışkanlığını kazandırmak ve motosiklet sürücülerinin karışmış olduğu trafik kazalarını asgariye indirmek. Kask takan sürücüler kazaları hafif yaralanmalarla atlatırken, kask takmayan sürücülerin maruz kaldığı kazalar ağır yaralanma ve ölümle sonuçlanıyor. Vatandaşlara ceza kesmek istemiyoruz. Mağdur olmamaları için trafik kurallarına uymalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Denetimden

===

Milli Eğitim Değerlendirme Toplantısı yapıldı

GAZİPAŞA Milli Eğitim Müdürlüğü 2012-2013 ikinci yarı yıl değerlendirme toplantısı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yeni toplantı salonunda yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş ve Şube Müdürü Ali Doğan başkanlığında yapılan toplantıya, okul müdürlerinin tamamı katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, 70 metrekare alana sahip geniş ve modern salonun kendilerine büyük kolaylık ve rahatlık sağlayacağını, salonun geniş katılımlı toplantılarda da yeterli olacağını söyledi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Sigortalılık bilinci, kampanyayla gelişecek

AFYONKARAHİSAR Sigorta Acenteleri Derneği, üyeleriyle istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski binasındaki Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu ve dernek üyeleri katıldı. Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, sigorta konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli faaliyetlere imza atacaklarını belirtti.

Afyonkarahisar'da emniyet kemeri kullanımı konusunda adeta seferberlik başlatıldığına dikkati çeken Özerdem, sigortanın gerekliliğini anlatmak üzere de benzer bir kampanya başlatacaklarını söyledi. Özerdem, "Herkesin 'Sigortanızı yaptırın' sloganıyla bize destek vermesini hedefliyoruz. Ülke genelindeyse 'Canlara kan, kanlara can' adı altında kampanya başlatıldı. Yıl içinde sigortacılığın önemini vurgulayan çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Gazetecinin bağışladığı arsaya okul yaptırıldı

AFYONKARAHİSARLI merhum gazeteci İbrahim Küçükkurt'un bağışladığı arsa üzerine inşa edilen okulda eğitim başladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar'ın yerel gazetelerinden Kocatepe'nin kurucusu merhum gazeteci İbrahim Küçükkurt'un, ölümünden önce 'hayalim' diye tanımladığı okulda ilk ders zili çaldı. Küçükkurt'un Uydukent'te Afyonkarahisar Valiliği'ne bağışladığı arsa üzerinde inşa edilen Neriman-İbrahim Küçükkurt Ortaokulu'nun ilk öğrencileriyle ders başı yapmasıyla birlikte ilk okul-aile birliği toplantısı da yapıldı.

Küçükkurt'un okulun yapılması için hem arsayı bağışladığını hem de inşaata destek olduğunu söyleyen Okul Müdürü Necati Yılmaz, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Okulun 8 bin 216 metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Yılmaz, 15 dersliği ve 4 laboratuarı bulunduğunu anlattı. Daha önce ikili öğretim yapan bir okulda eğitim yapıldığını vurgulayan Yılmaz, "İkili öğretimde derslerimiz saat 7'de başlıyordu. Artık dersler 8.50'de başlayacak. Bir buçuk saat öğle yemeği arasının ardından dersler 15'te bitecek" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Okul ve öğrenciler

===

Rektörler insan kaynaklarının geliştirilmesi için toplandı

ZAFER Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından Afyonkarahisar'da bölge üniversiteleri rektörlerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde Oruçoğlu Termal Otel'de düzenlenen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ile ZEKA Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen katıldı.

Toplantıda ZEKA'nın TR33 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı kapsamındaki Zafer Cazibe Merkezi ile ilgili planlama faaliyetleri ve Avrupa Birliği'nin 'İnsan Kaynakları Geliştirilmesi Kapsamında Operasyonel Programı' kapsamındaki çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunularak, olası işbirlikleri değerlendirildi. Toplantıda merkezi Kütahya'da ve şubeleri Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa'da olacak TR33-BİKEN (Bölgesel İnsan Kaynakları ve Kurumsallaştırma Enstitüsü) ile ilgili görüşler dile getirildi.

Toplantıda, TR33-BİKEN'in bölge paydaşlarıyla birlikte bölgenin insan kaynakları politikalarını geliştirmek, desteklemek ve hayat boyu öğrenmenin felsefesine bağlı bölgenin iş gücü piyasasını düzenlemek ve ihtiyaçlarını gidermek üzere kurulacağı kaydedildi. Toplantı sonrasında bölge üniversiteleri rektörleri ile Dr. Yılmaz Özmen'in yer aldığı heyet, Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak başkanlığında AKÜ'nün 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ni ziyaret etti.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement