Ayesob Başkanı Çetindoğan, Kaçak Domuz Eti Vakasını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Ayesob Başkanı Çetindoğan, Kaçak Domuz Eti Vakasını Değerlendirdi

Ayesob Başkanı Çetindoğan, Kaçak Domuz Eti Vakasını Değerlendirdi

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın’da yakalanan domuz etiyle ilgili olarak meslek örgütü temsilcileriyle birlikte açıklama yaptı.

03.06.2016 10:21

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydın'da yakalanan domuz etiyle ilgili olarak meslek örgütü temsilcileriyle birlikte açıklama yaptı.

Yaşanmaması gereken bir durumun yaşandığını belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, "Domuz eti ile yakalanan kişi odamıza kayıtlı. Disiplin kuruluna verdik. En ağır ceza ne ise o ceza muhakkak verilecek. İş yeri kapatmaya kadar başlayacak bir süreç. Bu kişi mutlaka cezalandırılmalı. Disiplin kurulumuz bunun için kurulmuştur." dedi.

Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı da, "Kasapların etleri mezbahanede kesimden önce ve sonra denetlenir. Bizim kasaplarımızda kontrolsüz mühürsüz et gelmez de satılmaz da. Kasap esnaflarımızdan domuz eti alıp çok para kazanayım zihniyetinde kimse yok. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden rica ettik. Kasaplardan numuneler aldırdık. Etlerden köftelerden sucuklardan numuneler alındı. Tahlil sonuçlarını öğrendik. Aydın'da hiçbir üründe domuza dair bir et söz konusu olmadığı ortaya çıktı. Aydınlılar gönül rahatlılığıyla lokantasına gitsin etli yemeklerini yesin, kasaplardan etini alsın. Domuz eti ile yakalanan C.C'nin kişilik problemi olduğunu da iddia eden Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, kim et aldı ise açıklayacağım sözünün tehdit olduğunu söyledi. Kime et verdi ise açıklasın ama bu saatten sonra açıklasa da gerçeği açıklamaz diyen Kadı, "Önce bu kişiyi Aydınlı tanıması lazım. Bu kişi domuz eti de satar, iftira da atar. Bu kişiye inanmamak lazım. Bu günlük yaşayan birisi, alkol alır der ki falan kasaba sattım, lokantaya et verdim diyebilir. Bu kişinin kasap dükkanı da yok. Bu kişin sözlerini kayda almamak lazım. Ben Aydınlılara söz veriyorum. Ben başkan oldukça Aydın halkına etin en iyisini yedireceğim. Ben her gün mezbahaneye gidiyorum. Daha sonra iş yerime kadar esnaf arkadaşlarımı ziyaret ediyorum. Buraları kontrol ediyorum. Aydın'da Aydın Kasaplar ve Celepler Odası ve Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından denetlenmeyen kasap yoktur" dedi.

Aydın'da lokantalarda domuz eti olmadığını belirten Aydın Lokantacılar Odası Başkanı Ali Ongun ise, iddia edildiği gibi varsa da ortaya çıkması gerektiğini söyledi. Lokantacıların ve Aydın'ın bu durumdan mağdur olduğunu belirten Ali ongun, bir an önce bu durumun sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Aydın esnafına güvendiklerini belirten Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Akdağ da, pidecilerin de mağdur olduklarını ifade etti. İsim benzerliği yüzünden bazı lokantacı, kasapların mağdur olduğunu belirten AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, domuz eti ile yakalanan C.C'nin Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Üyesi olduğunu, maliye kaydını sildirmediği için oda üyeliğinden çıkarılamadığını belirtti. Belirten Aydın Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı İsmail Kadı, disipline sevk edilen C.C'nin odadan atılması için çalışacağını ifade etti.

Aydın'ın domuz eti ile anılmasına üzüldüklerini belirten AYESOB Başkan Vekili Süleyman Algün de ilgili kişi için gerekenin yapılması gerektiğini ifade etti. Basın açıklamasına kasap ve lokantacı esnafı da katıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayesob Başkanı Çetindoğan, Kaçak Domuz Eti Vakasını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement