Balon Tedavisi Sağ Kalbe Nefes Aldırdı - Son Dakika
Yerel

Balon Tedavisi Sağ Kalbe Nefes Aldırdı

Balon Tedavisi Sağ Kalbe Nefes Aldırdı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırması Hastanesi'nde nefes darlığı çeken bir hasta, balon tedavisiyle sağlığına kavuşturuldu.

01.05.2013 10:54

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırması Hastanesi'nde nefes darlığı çeken bir hasta, balon tedavisiyle sağlığına kavuşturuldu.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümüne nefes darlığı nedeni ile başvuran Ahmet Akbulut'un (45) sağ kalpten akciğere giden kalp kapağındaki daralma nedeniyle nefes darlığı çektiği tespit edildi. Akbulut; ADÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Alper Onbaşılı ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Güngör tarafından yapılan değerlendirme sonucu, ameliyata gerek duyulmaksızın Pulmoner Balon Valvüloplasti yöntemi ile sağlığına kavuşturuldu.

Prof. Dr. Alper Onbaşılı, Yrd. Doç. Dr. Hasan Güngör, Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, Yrd. Doç. Dr. Cemil Zencir, Dr. Mithat Selvi ve Dr. Sevil Önay'dan oluşan ekip tarafından Ahmet Akbulut'a Pulmoner Balon Valvüloplasti işlemi başarılı bir şekilde uygulanırken; hastanın kalp kapağındaki daralmanın önemli ölçüde giderilmesi sağlandı.

Operasyonla ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Hasan Güngör, Pulmoner Balon Valvüloplasti işleminin kapak yapısı uygun olan hastalarda başarılı bir şekilde uygulanabildiğini belirterek, daha önce iki defa açık kalp ameliyatı geçirmiş bir hastada bu tedavinin uygulanmasının hastayı büyük bir riskten kurtardığını ifade etti. Güngör, "Üniversitemiz Kardiyoloji Bölümü olarak değerli ve tecrübeli hocalarımızla beraber bu tür önemli girişimleri başarı ile yapmaktayız. Özellikle doğuştan kalp deliği olan hastalarda ve kapak darlığı olan olgularda da ameliyatsız tedavi yöntemlerini başarıyla uyguluyoruz. Üniversitemiz Kardiyoloji Bölümü'nü bölgenin markası yapmak için tüm yenilikleri günü gününe takip ederek var gücümüzle çalışıyoruz. Başta değerli hocalarım olmak üzere Rektörümüz, Dekanımız, Başhekimimiz, Başhekim Yardımcılarımız ve ekibimize çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Balon Tedavisi Sağ Kalbe Nefes Aldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement