Başkan Bozkurt Avukatlar Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Başkan Bozkurt Avukatlar Gününü Kutladı

Başkan Bozkurt Avukatlar Gününü Kutladı

Aksaray Baro Başkanı Avukat Levent Bozkurt, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada tüm avukatların gününü kutladı.

06.04.2015 14:47

Aksaray Baro Başkanı Avukat Levent Bozkurt, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada tüm avukatların gününü kutladı.

Son günlerde yargının kurucu, bütünleyici ayrılmaz bir parçası olarak gördükleri savunma ve temsilcileri olan avukatlar üzerinden aslında adaletin kalbine yapılan saldırıların yaşandığı bir dönemde mesleklerini anlatmak, baroların yalnızca meslek kuruluşları olmayıp hukuk adına, demokrasi adına görüşlerini paylaşmak çalıştığını belirten Başkan Bozkurt, "31 Mart 2015 tarihinde adalete karşı yapılan menfur terör saldırısı sonucu Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz ve tüm meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet, tüm yargı dünyası ile milletimize başsağlığı diliyor, acısını yüreğimizde hissettiğimizi ifade ediyoruz. Avukatlık mesleği hiç şüphesiz dünyanın en eski ve kadim bir mesleği olup hakkın korunması ve adalete sunduğu katkı nedeniyle kutsal ve onurlu bir meslektir. Tarih boyunca her iktidar, kendilerini sınırlayacak ya da denetleyecek gücü elinde tutmak çabasında olmuşlardır. Günümüzde de durum değişmemiştir. Kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter hukuk sistemlerinin uygulandığı başka bir deyişle yasama yürütme ve yargı güçlerinin birbirlerini denetlemesi esasına dayalı demokratik hukuk devletlerinde, yargı bağımsızlığı ve teminatının korunması yerine, yürütme tarafından yargının kuşatılma çabası demokrasiye yönelik en önemli tehdit oluşturmaktadır. Hukuk devletinin olmazsa olmaz koşulu, yargının bağımsız, adil ve liyakata dayalı olmasıdır. Bu ilkeler, toplum nazarında "kamu vicdanı" olarak tezahür etmektedir. Yargının kurucu bir unsuru olarak hakimler, savcılar ile yan yana yer alan avukatların ve savunmanın da kurumsal temsilcisi olan baroların da denetim görevlerinin bulunduğu ileri demokrasilerde tartışmasız kabul edilmektedir. Avukatlık, yalnızca duruşmalarda temsil görevinin yerine getirilmesinden ibaret olmayıp, hukukun üstünlüğü ve adalete sundukları katkıları nedeniyle bu denetim çarkının en önemli dişlilerinden biridir. Bütün yetkilileri Yargıya karşı duyarlı olmaya, Yargının sorunları için çaba göstermeye çağırıyoruz, Adalet Mülkün Temelidir, ancak Yargı daha fazla yıpratılır ise Mülk Temelsiz kalmak üzeredir. Sadece devletin en temel işlevlerinden birisi olan adalet hizmetlerini başarıyla ve özveriyle yürüttükleri için değil aynı zamanda insanların, insanlarımızın ortak iyiliği uğrunda çalıştıkları için, Yargının kurucu unsuru olan Avukatlarımız ile Avukat Dostlarına sevgi ve saygılarımı sunarak, sözlerimi meslektaşımız Avukat John W. Davis'in şu sözleri ile sonlandırıyor hepimizin avukatlar gününü kutluyorum" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Bozkurt Avukatlar Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement