Başkan Özhaseki İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Başkan Özhaseki İncelemelerde Bulundu

Başkan Özhaseki İncelemelerde Bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, Kayseri Mahallesi Projesi çalışmalarını yerinde inceledi Özhaseki, Cumhurbaşkanı Gül'in Kayseri'ye yapacağı ziyaretle ilgili bilgi verdi

21.10.2013 18:23

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Mahallesi Projesi'ndeki çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Tavukçu Mahallesi'nde yapımı süren Kayseri Mahallesi'ndeki brifinge AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ile belediyenin üst düzey yöneticileri de katıldı.

Çalışmalardaki son durumla ilgili Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman'dan bilgi alan Başkan Özhaseki daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kayseri Mahallesi için 88 dönüm arazi üzerinde çalışıldığınıve zor bölümün geride kaldığını ifade eden Başkan Özhaseki, "Binlerce dönüm arazide binlerce hak sahibi var. Her birisine tebligat yapılmadan, hakları verilmeden burada çalışma yapmamıza imkan yok. Önce istimlak sorununu bitirdik. Daha sonra planlama safhası tamamlandı. Sonra kuruldan onay alındı. İhaleler yapıldı, şimdi 25 konak ya bitti yada yapımı devam ediyor" dedi.

Çalışmalar tamamlandıktan sonra 80-100 yıl önceki Kayseri'nin ortaya çıkacağını belirten Mehmet Özhaseki, eski bir mahallede ne varsa Kayseri Mahallesi'nde de onun olacağını söyledi. İhalelere göre yapım süresinin 2014 yılının beşinci ayında sona ereceğini dile getiren Özhaseki, bugüne kadar yaklaşık 20 milyon liranın harcandığını, 10 milyon lira daha harcama yapılacağını kaydetti. Başkan Özhaseki, yaz ortasına kadar yer döşemeleri, konakların tefrişi dahil tüm çalışmaların bitmiş olacağını belirtti.

Özhaseki, şunları kaydetti:

"Geçmişte bilerek değil, ancak bilmeden büyük hatalar yapılmış. Kayseri ile ilgili tüm tarihi kitapları okudum. Pek çok tarihi eserin yok edilmiş olduğunu gördüm. Elimizde ne kaldıysa sahip çıkmaya çalışıyoruz. Vakıflarla görüşüyoruz, yakında Sahabiye Medresesini de alarak restore ettireceğiz. Buna da biz sahip çıkıyoruz. Çünkü buralar bizim geçmişimiz. Geçmişimizi yaşatmak adına bunlar önemli" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Kayseri ziyareti

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Kayseri Mahallesi'ndeki görsel brifingde basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri programı ile ilgili sorularını da cevapladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün 25 Ekim Cuma günü Kayseri'ye geleceğini belirten Başkan Özhaseki, şöyle devam etti:

"Cuma günü öğle saatlerinde ilimize gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katılacak. Aynı gün akşam da İncesu Karamustafapaşa Kervansarayı'nda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının konserini izleyecek. Cumartesi günü Valilik ve Bbelediye ziyaretleri ile brifingler var. Ayrıca yeni adliye binasının açılışını da yapacak. Pazar günü ise Kayserililer Zirvesine Sayın Cumhurbaşkanımız katılacak. Kayserililer zirvesinde iki yıl boyunca hayır işleyen hemşehrilerimize ödül vereceğiz. Ödül alacak hemşehrimizin sayısı 100'ü geçti." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Özhaseki İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement