Batmanlılar Belediye Ve DSİ'ye Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Batmanlılar Belediye Ve DSİ'ye Tepki Gösterdi

Batmanlılar Belediye Ve DSİ\'ye Tepki Gösterdi

İluh Deresinde bir yandan çevre kirliliği ve bir yandan da düşmeler neticesinde kazalar yaşanırken, Belediye ve DSİ İluh Deresini üstlenmiyor.

10.03.2014 11:51

Batmanlılardan İluh Tepkisi!...
Batmanda 7 mahalleden geçen ve 12 kilometre uzunluğa sahip olan İluh deresi, kentin en önemli çevresel sorunlarının başında geliyor. Basın mensuplarına konuşan Karşıyaka ve Petrolkent Mahallesi sakinleri, ilgili kurumlara seslenerek "Artık İluh Deresine çözüm bulun" dediler.
10 GÜN İÇİNDE 5 KİŞİ İLUH DERESİNE DÜŞTÜ
Şehrin ortasından geçen ve etrafında herhangi bir tedbir amaçlı ihata bulunmayan İluh deresi can yakıyor. Semt sakinleri 10 gün içinde 5 kişinin düştüğü İluh Deresinin çocuklar için ölüm tehlikesi olduğunu belirterek, Belediye ve DSİ'ye ateş püskürdü. Önceki gün oğlu ve torunu dereye düşen ve şuan hastanede tedavi gören A.Bari Özdemir "İluh deresine çocuklar, araçlar, hatta hayvanlar dahi düşüyor. Etrafa verdiği koku ve hastalık yetmezmiş gibi burası bizim çocuklar için adeta ölüm tuzağı gibi. Oğlum Muhammet ve torunum Vedat Özdemir ölseydi kim hesabını verecekti?" dedi. Karşıyaka Mahallesi sakinleri, geçen hafta dereye düşen 10 yaşındaki bir çocuğun ölümle pençeleştiğini belirterek, Belediye ve DSİ yetkililerine sert tepki gösterdi.
TRİLYONLARIN HARCANDIĞI DERE, ESKİSİNDEN BETER OLDU
İluh deresinin içine mahalledeki kanalizasyon şebekesinin akmasıyla dayanılmaz kokuların yayıldığı çevre, adeta hastalık yuvasına dönüştü. Karşıyaka Mahallesi muhtarı Bahattin Önal "Derenin etrafı açık ve herkes için tehlike arz ediyor. Derenin içine mahalle kanalizasyonu akıyor ve dere şuan açık hava kanalizasyonu gibi. DSİ'ye gittik sorumlu Belediye dediler. Belediyeye gittik sorumlu DSİ dediler. Lütfen sorumlu kim ise buraya artık bir çözüm bulsun" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batmanlılar Belediye Ve DSİ'ye Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement