Bürokrat ve Siyasilerden 23 Nisan Mesajları - Son Dakika
Yerel

Bürokrat ve Siyasilerden 23 Nisan Mesajları

Bürokrat ve Siyasilerden 23 Nisan Mesajları

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere birçok, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

22.04.2013 17:19

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere birçok, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Makamında öğrencileri ağırlayan Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 93. yıldönümünü millet olarak sevinç, coşku ve gururla kutlandığını vurguladı.

Vali Demirtaş, "23 Nisan 1920'de TBMM'nin temelleri atılmış ve milli irade tecilli etmiştir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri bizlerinde en büyük arzusudur. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 93.yıl dönümünü en içten dileklerimle kutlar, çocuklarımıza mutlu ve aydınlık yarınlar dilerim" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise mesajında, "100. yılına emin adımlarla yürüyen Cumhuriyetimizin yaşatılmasında çok önemli bir görev üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli egemenliğimizin vücut bulduğu çağdaş, demokratik ve hukuk ilkelerinin üstün kılındığı ülkemizde vazgeçilmez bir kurumumuzdur. Bu yüce meclisin kurulması sayesindedir ki milletimizin her ferdi geleceği hakkında karar almada etkin bir görev sahibi olabilmiştir. Ülkemizin ve milletimizin çağdaşlaşma sürecinde attığı her adım Türkiye Büyük Millet Meclisimizde yaşam bulmuş ve milletimiz egemenlik hakkını doğrudan kullanma fırsatını yüce meclisimiz sayesinde yakalamıştır. Cumhuriyetimizin milli egemenlik ilkeleri çerçevesinde barış, huzur ve güvenlik içinde yaşaması, gelişmesi, çağdaşlaşması ve demokratikleşmesi için gerekli ortamın oluşmasında ve bu değerlerin sağlam temeller üzerinde yerleşmesinde kuşkusuz Türkiye Büyük Millet Meclisi en önemli noktada yer almaktadır. Hepimizin en değerli varlığı olan çocuklarımızın, barışın, sevginin ve kardeşliğin ilelebet hüküm süreceği bu topraklarda yaşaması en büyük dileğimizdir. Bunun için özellikle son günlerde atılan adımlarla, milli birlik ve kardeşlik duygusuyla hareket ederek yarınlarımıza, geleceğimize yön verecek olan sevgili çocuklarımıza çok daha güzel, barış dolu bir Türkiye bırakmak için azim ve kararlılıkla mücadele etmekteyiz" ifadelerini kullandı.

TBMM, demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolü olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, "Milletin azim ve kararı ile kurtuluş mücadelemiz sonrası açılan ve Türkiye'nin yarınlarını şekillendiren TBMM, demokrasimizin ve ulusal egemenliğin sembolü haline gelmiştir. Sevginin, barışın, umudun ve kardeşliğin kaynağı olan en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımız, aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Çocuklarımız ülkemizin geleceği, milletimizin umududur. Çocuklarımız önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaktır. Çocuklarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak hepimizin en önemli görevidir. Çocuklarımızın daha nitelikli eğitim alabilmeleri ve çağın gereksinimlerine uygun eğitim ortamlarını hazırlamak için sürekli çalışmaktayız.

Tüm insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın eseri olacaktır. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın temelini oluşturacaktır" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ise, egemenliğin millette olduğunu, bunu gelecek nesillere taşıyacak olan çocukların da bu bilince ulaşması halinde, daha demokratik bir ülkede yaşama şansı elde edilebileceğini söyledi.

Metiner, "Cumhuriyet, demokrasiyle taçlandığında, halkın egemenliği konuşulmaya öne çıkmakta, hayata geçmektedir. Bunun farkını, AK Parti hükümetimiz döneminde gördük, görmeye de devam edeceğiz. Ülkemizde demokrasi, tüm kurum ve kuruluşlarıyla yerleştiğinde daha demokratik, daha özgür, daha müreffeh bir ülke haline geleceğiz. Demokratik bir ülke, halkın özgürlüğüne dayalı ve onun tercihlerinin iktidar olduğu bir ülkedir. Ülkemiz demokratikleştikçe, insanlarımız daha özgür ve daha müreffeh bir ülkede yaşamanın hazzına varacaklar. Demokratikleşme için atılacak her adım, ülkemizi hem yurt içinde, hem yurt dışında çok daha önemli bir yere oturtacak, kalkınan, gelişen, saygı duyulan ve sözüne daha çok güvenilen bir ülke haline dönüşecektir. Bunun en çarpıcı örnekleri, hükümetimiz döneminde yaşananlardır. Sağlanacak barış ortamıyla da insanlarımız çok daha güzel bir ortamda, geleceğe ümitle bakarak yaşamını sürdürecektir" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuzdur. Geleceğimizin umut tomurcukları çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir" dedi.

AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat da, Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı TBMM' açılması onuruna Mustafa Kemal Atatürk tarafından bütün dünya çocuklarına armağan ettiğini belirterek, "Dünya çocuklarıyla beraber her yıl kutlamakta olduğumuz bu anlamlı bayram, sevgi, kardeşlik ve dostluk tohumlarını tüm dünyaya ekmektedir. Ulusun, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma iradesi içinde görmenin gurur ve huzuru içindeyiz. Başarmak için çalışmak ve mücadele etmek, her gün kendimizi bilgilendirmek, yenilemek ve geliştirmek zorundayız. Milli Mücadeleye önderlik eden bir ruh ile 23 Nisan 1920'de kurulan ve kuruluşunun 93. yılını kutlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi bu gün de aynı inanç ve kararlılıkla demokratik parlamenter sistemimizi devam ettirmek ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyabilmek için çalışmaktadır. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın milli bilinçle yetişmesi için bu bayram günleri önemli birer vesiledir" dedi.

CHP İl Başkanı Bilal Doğan ise mesajında, "Bugün ve yarın ülkemize, geleceğimiz olan yarının büyükleri çocuklarımıza karşı görevlerimizin ve sorumluluğumuzun olduğu unutulmamalıdır. Çocuklarımızın, kardeşlik ve özgürlük duygularıyla yaşayabilecekleri, özlemini duyduğumuz demokratik bir Türkiye dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bu günleri bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadelede emeği geçen arkadaşlarını bir kez daha şükranla anıyorum. Bu bayram din, dil ırk ayrımı yapmadan Kürt çocuğuna da, Türk Çocuğuna da, Laz çocuğuna da, Çerkez çocuğuna da kutlu olsun" diye konuştu.

CHP 23. Dönem Milletvekili Şevket Köse ise mesajında, "Çocuklarımız, sevgi dolu yürekleri, önyargısız ve aydınlık bakışlarıyla, yaşamımızı zenginleştiren, geleceğimizin güvencesi, en değerli varlıklarımızdır. Çocuklar, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en kıymetli hazinesidir. Çocuklara çağdaş yaşamın tüm imkanlarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişmelerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bürokrat ve Siyasilerden 23 Nisan Mesajları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement