Çanakkale'de 57. Alay Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de 57. Alay Yürüyüşü

Çanakkale\'de 57. Alay Yürüyüşü

Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından gerçekleştirilen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu tarafından desteklenen 57.Alay Yürüyüşü Dumlupınar Üniversitesi Yarının Liderleri ekibi ve Arama Kurtarma Topluluğu'nun koordinasyonuyla,...

08.05.2013 13:30

Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından gerçekleştirilen, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurulu tarafından desteklenen 57. Alay Yürüyüşü Dumlupınar Üniversitesi Yarının Liderleri ekibi ve Arama Kurtarma Topluluğu'nun koordinasyonuyla, Türkiye'nin dört bir yanından bir araya gelen yaklaşık 15 bin üniversite öğrencisi ve izcinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 98'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çeşitli illerden Gelibolu Yarımadası'na gelen yaklaşık 15 bin kişi, 57. Piyade Alayı'nın 1915 yılında geçtiği yolda şafak vaktinde yürüdü.

Çanakkale 'Milli Bilinç 57. Alay Yürüyüşü' öncesi, geceyi kamplarda geçiren gençlere, Türk Kızılayı'nın hazırladığı ve 57. Alay askerlerinin de içtiği kırık buğday çorbası ikram edildi.

Çorba dağıtımının ardından Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile beraberindekiler, sabah namazını kılarak dua etti. Daha sonra, Kılıç ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman öncülüğünde yürüyüşe başlandı.

Etkinliğe katılan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan 15 bine yakın üniversite öğrencisi ile izci grupları, marşlar söyleyerek 8 kilometrelik yolu tamamladı.

Yürüyüşün ardından Conkbayırı'nda gerçekleştirilen törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çukurova Üniversitesi temsilcileri, geçen yıl teslim aldıkları temsili sancağı, Marmara Üniversitesi'nden öğrenci topluluğuna verdi.

Törende Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Burak Yağlı Gençlik adına anıta çelenk koyarken, Merve Gödeş Gençliğe Hitabe'yii binlerce insanın önünde okudu.

(EFE)

08.05.2013 13: 19: 50

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de 57. Alay Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement