Canik'te Eğitim Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Canik'te Eğitim Masaya Yatırıldı

Canik\'te Eğitim Masaya Yatırıldı

Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda ilçe eğitimi masaya yatırıldı.

19.09.2012 15:58

Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda ilçe eğitimi masaya yatırıldı.

Canik Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu ve Kadın Meclisi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde ilk ve orta öğrenimde eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla bir toplantı düzenlendi. Oldukça geniş katılım sağlanan toplantıya Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Canik Başarı Üniversitesi, İl ve ilçe Müftülüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü (RAM), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TEGV), öğrenci, Okul Aile Birliklerinin temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve Canik'te doğup büyüyen esnaf temsilcileri katıldı.

Canik Başarı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Mehmet Sarduhan'ın moderatörlüğünde yapılan toplantıda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'te bir yandan okulların kalitesini artırırken, eğitim seviyesini de yükseltmeyi amaçladıklarını ifade ederek, hedefe ulaşmak için öğrenciler, veliler, öğretmenler, okul yöneticileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü gibi eğitimle ilgili ortak paydaşların ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Eğitimin bir toplumun can damarı olduğunu vurgulayan Başkan Genç, eğitimin çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Canik'te eğitimle ilgili önemli yatırımlar yaptıklarına da işaret eden Başkan Genç, "Eğitim yuvası sayımızı 7'den 21'e çıkardık. İlçemize bir üniversite kazandırdık. Okullarımızın temel sorunlarını gidermenin yanında teknolojik yatırımlar da yaptık. Ancak eğitim meselesi sadece binalar yapmak demek değildir. Eğitim hepimizin meselesi. Çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlayacak olan bizleriz. Öğrencilerimiz bizden daha başarılı olmak zorunda. İlçemizdeki eğitim seviyesini daha yukarıya çekmeliyiz. Canik'te eğitimle alakalı gerekli altyapı hazır" dedi.

Canik'in eğitim alanında son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan da, Canik Kent Konseyi tarafından düzenlenen toplantının ilçe eğitimi için son derece faydalı olacağına inandığını söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Canik'te Eğitim Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement