CHP'liler, Salih Fırat İçin "Oy Hırsızlığı" Gerekçesiyle Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Yerel

CHP'liler, Salih Fırat İçin "Oy Hırsızlığı" Gerekçesiyle Suç Duyurusunda Bulundu

CHP\'liler, Salih Fırat İçin "Oy Hırsızlığı" Gerekçesiyle Suç Duyurusunda Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettikten sonra bağımsız kalan ve AK Parti'ye geçen Adıyaman Milletvekili Salih Fırat için, CHP Adıyaman teşkilatı tarafından savcılığa 'oy hırsızlığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

19.03.2013 17:37

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettikten sonra bağımsız kalan ve AK Parti'ye geçen Adıyaman Milletvekili Salih Fırat için, CHP Adıyaman teşkilatı tarafından savcılığa 'oy hırsızlığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in mecliste yaptığı konuşmasına tepki göstererek partisinden istifa eden eski CHP Milletvekili Salih Fırat'a, eski parti teşkilatı sert tepki gösterdi. CHP'den milletvekili seçildikten sonra istifa eden ve daha sonra AK Parti'ye katılan Salih Fırat'tan önce, 2002 yılında CHP'den milletvekili seçilen Şevket Gürsoy da 2005 yılında AK Parti'ye katılmıştı.

CHP Adıyaman İl Başkanı Av. Bilal Doğan, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri, partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katılan Salih Fırat'a ilginç yöntemle tepki gösterdi. AK Parti saflarına katılan Fırat için 'oy hırsızlığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Partililer, parti binasından Salih Fırat aleyhine sloganlar atarak Adıyaman Adliye Sarayı'na kadar yürüdü. "Hırsız Salih" ve "Salih Fırsat" sloganları atan CHP'liler, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Ayrıca, ellerindeki dilekçelerle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Doğan yaptığı basın açıklamasında, Salih Fırat'ın 'oy hırsızlığı' yaptığını savunarak, şu açıklamada bulundu:

"12 Haziran 2011 genel seçimlerinde partimizden milletvekili seçilip 24 Ocak'ta istifa eden ve bugün itibariyle AKP'ye geçiş yapan Salih Fırat hakkında oy hırsızlığından, emek hırsızlığından dolayı, suç duyurusunda bulunmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Salih Fırat bizim oylarımızla milletvekili seçildi. Ama hiçbirimizin görüşünü almadan, ne örgütlerin, ne seçmenin, hiç kimsenin görüşünü almadan istifa etti. Dün 'kara' dediği partiye bugün 'ak' diyerek gidip geçiş yaptı. Bunun adı emek hırsızlığıdır, bunun adı oy hırsızlığıdır. Bunun başka bir izahı olamaz. İnsanlar kendi onuru için yaşar, kendi şerefi için yaşar. Salih Fırat, 2011 genel seçimlerinden önce Karapınar'daki mitingde kesinlikle AKP'ye geçmeyeceğini, partiden istifa etmeyeceğini beyan etmişti. Bugün itibariyle Salih Fırat bizim oylarımızı götürüp AKP'ye satmıştır. Biz merak ediyoruz, Adıyaman kamuoyu, Türkiye kamuoyu merak ediyor. Bizim oylarımızı kaça sattın? Neye sattın? Ne karşılığında sattın?" - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'liler, Salih Fırat İçin 'Oy Hırsızlığı' Gerekçesiyle Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement