Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

AK Parti Eskişehir Milletvekili Koca: "Başbakanımızın ilk turda yüksek bir oyla Cumhurbaşkanı olacağına yürekten inanıyorum"

14.07.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca,  "Başbakanımızın ilk turda yüksek bir oyla Cumhurbaşkanı olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Koca, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 37 gün süren Plan Bütçe Komisyonu çalışmalarında daha çok Soma'daki iş kazasıyla birlikte gündeme gelen Torba Kanun Tasarısı'nın görüşüldüğünü söyledi. Tasarının görüşmelerinin Plan Bütçe Komisyonu'nda tamamlandığını ve Genel Kurula sevk edildiğini belirten Koca, Salı günü Genel Kurul görüşmelerinin başlayacağını ve yaklaşık 10 gün süreceğini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti milletvekillerinin imzasıyla Cumhurbaşkanı adayı olduğunu anımsatan Koca, "Başbakanımızı sadece Türkiye değil dünya tanıyor. Dünyanın tanıdığı bir lideri Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri Cumhurbaşkanı adayı olarak seçti. Başbakanımızın ilk turda yüksek bir oyla Cumhurbaşkanı olacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İlk kez Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

"Aslında demokrasi tarihi açısından, demokrasimiz açısından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmiş olması çok önemli. Bu demokrasimiz adına önemli bir adım. İnşallah 10 Ağustos'ta millet kendi geleceğine, birliğine sahip çıkacak ve ilk turda Başbakanımız Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş  ilk Cumhurbaşkanı olacak."

Ertuğrulgazi üst geçidi ve Karapınar bölgesinde yapılan TOKİ'lerin teslim edilme sürecine ilişkin açıklama yapan Koca, Karapınar bölgesindeki TOKİ'lerin teslim süreci başladığını, Ertuğrulgazi üst geçidinin ise yüklenici firmada oluşan bir takım aksaklık nedeniyle teslim sürecinin uzadığını bildirdi.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini anlatan Koca, "Kısmet olursa Ankara-İstanbul YHT hattının açılışını sayın Başbakanımız yapacak. Hem Ankara'da hem Eskişehir'de hem de Bilecik ve İstanbul'da sayın Başbakanımızında katılımıyla bir takım programların olmasını bekliyoruz. Eskişehir'de de Gar'da 25 Temmuz'da program olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Gençlik ve spor alanında yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Koca, yeni yapılan stadyumun yüzde 30'unun tamamlandığını bildirdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement