Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(21.02.MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Fatih Projesi' kapsamında, Adana'daki 3 okulda öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.)

21.02.2013 16:20

(21.02.2013, FOTOĞRAF)

//////////////////

Öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü 'Fatih Projesi' kapsamında, Adana'daki 3 okulda öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Hasan Adalı Lisesi'nde düzenlenen dağıtım törenine katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, tablet bilgisayarlardan yararlanan öğrencilerin daha verimli çalışmalar yapabileceğini söyledi. Bakanlığın özellikle eğitim alanında ciddi çalışmalar yaptığını anlatan Coş, kentteki 3 okulda toplam bin 272 tablet bilgisayar dağıtıldığını belirtti. Dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Erguvan da katıldı.

Konuşmasının ardından öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını dağıtan Coş, sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Çilem ANITKAN/ADANA, (DHA)

(21.02.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////////////

Asfalt şantiyesi hizmete giriyor

ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yeni kurulan asfalt şantiyesinin 10 güne kadar hizmete gireceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Ömer Seyfettin Turan ve Mustafa Kızılelma ile asfalt şantiyesini ziyaret eden Zihni Aldırmaz, "Eski şantiyemizin yerini, yapılacak stadyum için tahsis ettik. Buraya da yeni bir asfalt şantiyesi kurduk. 10 güne kadar üretime başlamayı planlıyoruz. Bu şantiye, saatte 200 ton asfalt üretecek. Bu üretim, sadece Büyükşehir'in değil, ilçelerle birlikte kentin asfalt ihtiyacını karşılayacak. Bu önemli yatırım Adana'ya hayırlı olsun" dedi.

Yatırımları yaparken, meclis üyelerinden büyük destek aldıklarını belirten Aldırmaz, "Bize destek olan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Onlardan aldığımız destekle, önemli hizmetler veriyoruz. Hep birlikte hareket ettiğimiz sürece Adana'nın her türlü sorununu çözeriz" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

//////////////////

Sarıçam Belediyesi'nden mıntıka temizliği

SARIÇAM Belediyesi Temizlik işleri müdürlüğü ekipleri çöp toplama, cadde, meydan ve yol temizlikleri gibi rutin işlerin yanı sıra, mıntıka temizliği de yapıyor.

Sarıçam Belediyesi'nden yapılan açıklamada, her gün 15 araç ile 42 kilometre mesafedeki 30 yerleşim biriminde günlük çöplerin toplandığı, küçük el araçlarıyla da ana cadde, yol, meydan ve merkezlerin çevre temizliğinin yapıldığı belirtildi. Açıklamada, yapılan bu rutin temizlik işlerinin dışında, haftanın bir günü 110 temizlik personelinin katıldığı mıntıka temizliği çalışması yapıldığı ve ilçenin daha temiz tutulması yönünde adımlar atıldığı bildirildi. Akkuyu TOKİ konutlarının bulunduğu bölgenin temizlik hizmetlerini de devralan Sarıçam Belediyesi, bu bölgede geniş kapsamlı temizlik çalışması başlattı.

ADANA, (DHA)

//////////////

Güven sorunu yaşayanlara 'Psikoterapi' kursu

ADANA'da muayene açan Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şükrü Uğuz, güven sorunu yaşayanlara 'psikoterapi' kursu vereceklerini söyledi.

Hastaların yanı sıra, sağlıklı bireylere de psikoloji alanında hizmet vereceklerini anlatan Doç. Dr. Uğuz, özellikle kendine güven sorunu yaşayan gençler başta olmak üzere, sınav kaygısı ile karşı karşıya olan gruplara da çeşitli eğitimler düzenleyeceklerini anlattı. Uğuz, daha önce, İstanbul merkezli olarak yürütmüş olduğu psikoterapi kurslarını Kognitif Davranış Terapileri Derneği ile birlikte Adana'ya vermeye başladıklarını da dile getirdi.

Yine İstanbul merkezli olarak yürütmüş olduğu 'Davranış Terapileri Akademisi'ni, Adana'da iş dünyasına aktarmak istediklerini belirten Uğuz, kentteki yönetici asistanları, psikolojik danışman ve psikologlar ile birlikte hizmet vermeye devam edeceklerinin de altını çizdi. Şükrü Uğuz, Türkiye'de marka değeri yüksek birçok firmanın danışmanlığını yaptığını hatırlatarak, aynı hizmeti Adana'da daha geniş bir platformda vermek istediğini belirtti.

ADANA, (DHA)

////////////////

Kızılay'dan deprem semineri

TÜRK Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Adana'nın da içinde bulunduğu bölgenin deprem açısından riskli bir bölgede yer aldığına dikkat çekerek, "O gün kapımıza gelmeden herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.

Türk Kızılayı Adana Şubesi, DSİ 6'ncı Bölge Müdürlüğü çalışanlarına yönelik deprem semineri düzenledi. Yoğun ilgi gösterilen oturumda, katılımcılara deprem ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verilerek, alınması gereken tedbir ve önlemler üzerinde duruldu. Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekilen konuşmalarda, alınacak tedbirlerin önemi vurgulandı.

DSİ Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Türk Kızılayı'nın, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da oldukça önemli ve başarılı çalışmalarda bulunduğuna dikkat çekerek, DSİ olarak Kızılay'a gereken desteği verip, ortak bir çaba ve çalışma içine girmeye hazır olduklarını dile getirdi.

Ramazan Saygılı da, afet yaşanmadan önce toplumsal anlamda bir bilince ulaşmanın önemine dikkat çekerek, "Genel olarak baktığımızda, bölgemiz, deprem açısından oldukça riskli bir bölgede yer alıyor. Bu nedenle, deprem gelip kapımıza dayanmadan, herkes üzerine düşeni yapmalı" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

////////////////

Polis adaylarına hayvan hakları anlatıldı

DOĞAYI ve Hayvanları Koruma Derneği(DOHAYKO) Genel Sekreteri ve HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, Kemal Serhadlı Adana Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine, "Hayvanların Yaşam Haklarına Toplumsal Destek Sağlanması" konulu konferans verdi. Çıtırık, 475 öğrencinin eğitim gördüğü okulun yemekhanesinden çıkan artıklara da, hayvan barınağında kalan hayvanlara ve sokaklardaki sahipsiz kedi-köpeklere verilebileceğini söyledi.

Nesrin Çıtırık, DOHAYKO Başkanı Soner Sözer, DOHAYKO Başkan Yardımcısı Süheyla Akalın, DOHAYKO Üyesi Süheyla Akdeniz ve DOHAYKO gönüllülerinden oluşan heyet, Kemal Serhadlı Adana Polis Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti. Heyeti Okul Müdürü Nuri Ateş ve okul yöneticileri karşıladı. Konferans salonunda polis adaylarına, okul yöneticilerine, öğretim görevlilerine ve diğer personele seslenen Çıtırık, toplumda insana ve hayvana yönelik şiddete karşı, kanunların önemli olduğunu ancak insan yüreğine sevgi ve merhamet tohumları ekilmesi durumunda, sorunların azalacağını söyledi.

Çıtırık, "Kedinin, köpeğin önüne bir lokma yemek koyan, onun aç kalmasından rahatsızlık duyan çocuk, büyüdüğünde yaşamın değerini bilir. Patronsa işçilerinin, yöneticiyse çalışanların, işçiyse arkadaşlarının iyi durumda olmasını arzular ve öyle davranır" dedi.

Bugünkünden daha başka bir dünya yaratmanın mümkün olduğunu dile getiren Çıtırık şöyle konuştu:

"Almanız gereken bin kilometrelik yol olsa da, ilk adımla başlar her şey. Hayvan sevmek de, insan sevmenin başlangıcıdır. Türkiye'de biz ülkenin dört bir yanından işkence edilerek öldürülmüş, sakat bırakılmış, tecavüze uğramış hayvan haberleri alıyoruz. Aslında, ülkelerde insan ve hayvanlarla ilgili hak ihlalleri oranının, birbiriyle doğru orantılı olduğunu görüyoruz. Hayvana değer verilen ülkelerde, insanın da kıymetli olduğunu biliyoruz, tanık oluyoruz. Hayvan sevgisi de, tıpkı aşk gibidir. Bunu anlatamazsınız, yaşarsınız."

Kemal Serhadlı Adana Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Nuri Ateş de, dikkatle dinlediği konferansın ardından, okuldan çıkacak artık yemeklerle ilgili, ne tür bir tasnif yöntemi uygulanacağına dair Çıtırık'tan bilgi aldı ve çeşitli konularda işbirliği yapılabileceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından sertifika ve plaket töreni gerçekleşti.

ADANA, (DHA)

//////////////////

'Trafik Melekleri' büyüklerini uyaracak

TÜRKİYE'de, terörden daha fazla can alan ve en önemli sorunların başında gelen trafik ihlalleri sorununa 'dur' demek için harekete geçen İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü "Trafik Melekleri" projesini geliştirdi.

Anaokulu ve anasınıfında eğitim gören öğrencileri "Trafik Melekleri" haline getirmek için okulları gezen polis memurları, eğitici video ve slaytlar eşliğinde öğrencilere seminerler veriyor. Çocuklara, trafikteki ideal yaya ve araç hareketleri, çizgi film kahramanları kullanılarak hazırlanan videolarla anlatılıyor. Konusunda uzman polis memurları, amaçlarının her bir anasınıfı ve anaokulu öğrencisini, araç kullanan yakınlarını trafikte ikaz edebilecek bireyler haline getirmek olduğunu belirtti. Öğrencilerin yakınlarına, "Hızlı gitme, kırmızı ışıkta geçme, emniyet kemeri tak, alkollü araç kullanma" diyebilecek bilinçte, özgüvenini kazanmış 'Trafik Melekleri' haline getiren projenin, çocuklarda görev bilinci oluşturacağı da belirtildi.

Çocuklara ayrıca, beklenmedik olaylara karşı ideal hareket tarzlarına da dikkat çekilerek, yaya iken tanımadıkları kişilerin otomobillerine binmemeleri, evde otururken tanımadıkları kimselere kapılarını açmamaları, ebeveynden habersiz hiçbir yere gitmemeleri, okul dışında satılan yiyecek ve içeceklerin almamaları gibi konularda da uyarılar yapıldı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(21.02.2013, FOTOĞRAF)

///////////////////

İŞKUR üniversitede stant açacak

OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğrenci kulüp başkanlarıyla düzenlediği toplantıda, üniversite içine, iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verecek stant açılacağını duyurdu.

Stantlarda, dönüşümlü olarak görev yapacak iş ve meslek danışmanları, üniversiteli gençlerin kayıtlarını alacak, özgeçmiş hazırlama, iş arama becerileri, iş görüşmeleri ve iş hayatı hakkında bilgiler verecek. İŞKUR Basın ve Halkla İlişkiler biriminin organize ettiği toplantı, Şube Müdürü Hacı Akkoyun başkanlığında yapıldı. Akkoyun, kulüp başkanlarıyla fikir alışverişinde bulunmanın, sunacakları hizmet kalitesini artıracağını söyledi. Akkoyun, daha başarılı olmak için yapılacak çalışma öncesinde öğrencilerin görüş, öneri ve taleplerini dinlediklerini söyledi. Kulüp başkanları, üniversite eğitimleri sırasında, yapmaları zorunlu stajlarla ilgili işyeri bulmakta zorlandıklarını, bazı öğrencilerin ise okudukları bölümlerin işverenler tarafından bilinmemesinden yakındı. İşveren ziyaretleri yaparak, işverenle sürekli iletişim halinde olan İŞKUR'un, bu konuda kendilerine yardımcı olmasını isteyen öğrenci kulüpleri başkanları, kurumun faaliyetleriyle ilgili, üniversite öğrencilerine yönelik seminer verilmesini de talep etti.

İŞKUR yetkilileri, bu öneri ve taleplerin dikkate alınacağını ve üniversiteyle yapılacak işbirliği çalışmasına yön vereceğini belirtti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(21.02.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Dünyanın en uzun kilimi dokunuyor

DÜNYANIN en uzun kilimi, Hatay'da noter huzurunda dokunmaya başlandı. Kilim ustası Abdullah Akar'ın işyerinde gerçekleşen törene, Hatay Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal, HESOB Başkanı Kadir Teksöz, Hatay Gönüllüleri Konseyi Derneği Başkanı Tahir Dönmezer ile vatandaşlar katıldı. Noter memuru Recep Alkan'ın huzurunda, kilim ustası Abdullah Akar 35 metre uzunluk ve 80 cm enindeki kilimi dokumaya başladı. 45 günde tamamlanması beklenen kilimin tamamlandıktan sonra, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi bekleniyor.

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)

(21.02.2013, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement