Diyarbakır'daki Belediyelerden Suruç ve Kobani'ye Destek - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'daki Belediyelerden Suruç ve Kobani'ye Destek

Diyarbakır\'daki Belediyelerden Suruç ve Kobani\'ye Destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Şanlıurfa merkez ve ilçelerine göç etmek zorunda kalan Kobanililere ziyaretinde bulundu.

20.02.2015 11:32

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, beraberindeki heyetle Şanlıurfa merkez ve ilçelerine göç etmek zorunda kalan 123 bin Kobaniliye destek ziyaretinde bulundu. Diyarbakır'daki belediyelerin topladığı 18 kamyon temel gıda maddesi göç eden ailelere teslim edildi.

Kışanak ve ilçe belediye başkanları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin hazırladığı gıda malzemesini teslim etmek için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gitti. Ulusal ve uluslararası yardım kuruluşlarına yardım çağrısını tekrarlamak, kış koşullarında çadırlarda yaşayan Kobanililere daha fazla el uzatılmasını sağlamak amacıyla Suraç'a giden Kışanak ve beraberindekiler 18 kamyonluk temel gıda maddesini Suruç Belediyesi'ne teslim etti.

Kışanak, yaptığı konuşmasında göçün başlangıcından bu yana geçen 6 aylık süre zarfında, Kobanililer için barınma, yiyecek, giyecek, altyapı, sağlık, güvenlik, temizlik, ulaşım, eğitim, psikolojik destek gibi tüm insani ihtiyaçların ilçedeki koordinasyon kurulunun tespit ettiği doğrultuda bölge halkı ve belediyeler tarafından karşılandığını söyledi. Çok sayıda kurum, kuruluş, meslek örgütü, grup, kişi ve yardım kuruluşunu, Kobanililerin yardım çağrılarına sessiz kalmadığını, kampanyalar örgütlediğini anlatan Kışanak, "Gelinen noktada, 60 bini Suruç'ta olmak üzere Urfa'da merkez, diğer ilçeler ve köylerde toplam 123 bin kardeşimizin yaşadığı trajediye devletin kayıtsız kalmasına rağmen, başta halkımız olmak üzere belediyelerimiz, HDP, DBP, DTK, STK'ların özverili çalışmasıyla bunun bir insanlık dramına dönüşmesi önlenmiştir. Asgari tüm ihtiyaçlar ve yardımlar sağlanmıştır" dedi.

Kobani'nin savaştan yeni çıkmış olması, hala patlayıcı maddelerin bulunması, evlerin yüzde 80'inin kullanılamaz hale gelmesi ve kış koşulları nedeniyle geri dönüşler gecikeceğini belirten Kışanak, bu nedenle yeniden büyük bir dayanışmaya ve yardımların yerel organizasyonlara ulaştırılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Suruç Belediyesi'ni ziyaret eden Kışanak ile beraberindekiler daha sonra Kobani'ye geçti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'daki Belediyelerden Suruç ve Kobani'ye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement