Dr. Özkan'a Lions Melvin Jones Dostluk Ödülü - Son Dakika
Yerel

Dr. Özkan'a Lions Melvin Jones Dostluk Ödülü

Dr. Özkan\'a Lions Melvin Jones Dostluk Ödülü

Türkiye'nin ilk yüz ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ömer Özkan'a Uluslararası Lions Kulüpleri'nin en prestijli ödülü olan Melvin Jones...

04.06.2012 15:49

. Türkiye'nin ilk yüz ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'a Uluslararası Lions Kulüpleri'nin en prestijli ödülü olan Melvin Jones Dostluk Ödülü verildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kızılağaç turizm bölgesinde bulunan Starlight Hotel SPA'da düzenlenen törende İstanbul Anadolu Yakası Lions Kulüpleri'nden Yeşilbahar Lions Kulübü, 2011-2012 çalışma dönemi aktiviteleri olarak Prof. Dr. Ömer Özkan'a Uluslararası Lions Kulüpleri'nin en prestijli ödülü olan Melvin Jones Dostluk Ödülü'nü verdi.

Uluslararası Lions Kulüpleri eski Direktörü Prof. Dr. Hayri Ülgen ödülü takdim ederken, "Lions Kulüpleri kurucusu olan Melvin Jones Dostluk Ödülü'nün Prof. Dr. Ömer Özkan'ın örnek bir cerrah olması yanı sıra, ülkemizi plastik ve rekonstrüktif cerrahi alanında uluslararası düzeyde tanıtan, dünyada ilk kadavradan rahim naklinden sonra Türkiye'de ilk kez tam yüz nakli yapan, aynı zamanda üniversitelerde gençlerimizi çağdaş birer doktor olarak yetiştiren değerli bir öğretim üyesi olması gibi daha sayamadığımız pek çok kıymetli meziyetlerinden layık görüldü" dedi.

Prof. Dr. Hayri Ülgen, ödülün 1973 yılından bu yana insanlığa hizmet eden, toplumda iz bırakan kişilere verildiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda Türkan Saylan, Yıldız Kenter, Suna Kıraç, Uğur Dündar, Dr. Mehmet Öz, Oya Eczacıbaşı, Haldun Dormen, Hayrettin Karaca, Yılmaz Özdil ve Betül Mardin gibi değerli kişilere de bu ödül verilmiştir" diye konuştu.

Melvin Jones Dostluk Ödülü'nü alan Prof. Dr. Ömer Özkan ise yaptığı konuşmada, "Eşim adıma çocuğum adıma çok teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince bazı riskler alıp bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ülkemiz adına, üniversitemiz adına mutluluk verici olaylar bunlar. Önümüzde daha yapacağımız çok işler var, bunlar bizi motive eden günler oluyor, çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dr. Özkan'a Lions Melvin Jones Dostluk Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement