Edremit'in Siyaset Akademisi, Süleyman Soylu ile Başladı - Son Dakika
Yerel

Edremit'in Siyaset Akademisi, Süleyman Soylu ile Başladı

Edremit\'in Siyaset Akademisi, Süleyman Soylu ile Başladı

AK Parti Balıkesir'in Edremit İlçe Teşkilatı'nın organize ettiği 'Siyaset Akademisi' programı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun katılımıyla başladı.150 kişinin kayıt yaptırdığı ve 2 ay boyunca devam edecek olan AK Parti Edremit...

12.04.2013 18:06

AK Parti Balıkesir'in Edremit İlçe Teşkilatı'nın organize ettiği 'Siyaset Akademisi' programı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun katılımıyla başladı.

150 kişinin kayıt yaptırdığı ve 2 ay boyunca devam edecek olan AK Parti Edremit İlçe Teşkilatı'nın 'Siyaset Akademisi'nin açılış töreni, Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, belde başkanları ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen 'Siyaset Akademisi' açılış töreninde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra sırasıyla kürsüye gelen başkan Hasan Özel, başkan Harun Yüzüak, başkan Mahmut Poyrazlı ve milletvekili Ali Aydınlıoğlu, siyaset akademilerinin önemini anlatarak, bu akademinin de hayırlar getirmesi temennilerinde bulundu.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ülke gündemindeki siyasi gelişmelere değinmeden bir konuşma gerçekleştireceğini söyleyerek, "Siyaset Akademileri çok önemlidir. Siyaset akademilerinde toplam 16 ders yer almaktadır. Bu, AK Parti'nin 14. Dönem siyaset akademisidir. Türkiye'deki bölgelerde 60'a yakın siyaset akademisi var. Üniversiteler akademilere destek veriyor. Biz siyaset akademilerinde öncü olmaktan gurur duymakla birlikte, çok ta sevinçliyiz. Bu sevincin nedeni, siyaset akademilerinin artmasıdır. Başka partilerin de siyaset akademileri başlatmaları ülkemizde siyasetçi genç kadroların yetişmesi anlamına gelir ve bu da bizleri mutlu eder. Bu bakımdan siyaset akademilerine destek veren herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu gün bu güzel yörede 150 arkadaşımız bu siyaset akademisine kayıt yaptırdı. Bu akademinin sonunda sınav olacak. Sınav sonrasında Ankara'da bölgeyi temsil edecek 1., 2. ve 3.'cüler belirlenecek. Bu, açık uçlu bir sınav olacak. Sonrasında da Türkiye'nin ilk 5'i belirlenecek. Birinci gelen kişi, Başbakanımız ile bir yurt dışı gezisine katılarak ödüllendirilecek. Akademileri cazip hale getirebilmek amacıyla bu tür teşvikler yapmaktayız. Buradaki akademimiz hayırlı olsun. Bilgi, eğer tazelemezseniz, kadim bir dost değildir. Bu bakımdan lütfen bilgilerinizi tazeleyin ve her zaman öğrenmeye çalışın" dedi.

(SŞ)

12.04.2013 17: 57: 37

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'in Siyaset Akademisi, Süleyman Soylu ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement