Erzincan'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Erzincan'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Erzincan\'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzincan'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

29.10.2013 13:39

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzincan'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ordu Caddesi'nde düzenlenen geçit töreninde, askeri birlikler ve öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Bu yıl ilk kez törenlerde türbanlı öğretmenler de görev yaptı.

Sabah erken saatlerde Vali Abdurrahman Akdemir'in makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar Ordu Caddesi'nde devam etti. Buradaki tören Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral Mehmet Göktan'ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği geçit töreninde bir konuşma yapan Vali Akdemir, cumhuriyetin milli hayatı bitmiş sanılan büyük bir milletin yurdun her köşesini sulayan kanlarının bedeli, özgür ve bağımsız yaşama isteğinin sembolü olduğunun altını çizerek; "Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet; milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet; birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır. Bu şuurla bu günü kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 90 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Bugün Türkiye, bölgesinde hatırı sayılan güç, bir istikrar unsurudur. Türkiye cumhuriyeti; muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya devletidir" diye konuştu.

Vali Akdemir'in konuşmasının ardından ilk ve orta dereceli okulların öğrencilerinin geçişinin ardından, askeri birlikler ile Erzincan Belediyesi'ne ait araçların geçişinin ardından buradaki tören sona erdi Bu yıl ki geçit törenine türbanlı öğretmenler ve öğrenciler de katıldı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement