Erzurum'da Kırsal Kalkınma (Ipard) Programı Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Kırsal Kalkınma (Ipard) Programı Tanıtıldı

Erzurum\'da Kırsal Kalkınma (Ipard) Programı Tanıtıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın, hibe destekleri sayesinde Erzurum ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanacağını söyledi.

09.06.2012 14:24

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın, hibe destekleri sayesinde Erzurum ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanacağını söyledi.

AB Hibe Destekler Programı kapsamında yeni yatırımcılara yönelik 6. çağrı ilanının yayımlanması dolayısıyla Türk Telekom Atlama Kuleleri'nde düzenlenen basın toplantısına Vali Sebahattin Öztürk, KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, İl Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız ve TKDK yetkileri katıldı.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, 6. çağrı ilanından Erzurum'un da aralarında bulunduğu 20 ilin yararlanması için TKDK'nın 1 milyar 165 milyon avro destek sağladığını söyledi.

Kırsal Kalkınma Programı kapsamında 9 ayrı başlık altında proje kabul edileceğini belirten Aydın, "Hibe destekleri sayesinde Erzurum ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanacak. 6. çağrıdan en fazla yararlanan kentin Erzurum olması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu nedenle çağrı kapsamında sunulacak olan projelerin yatırım süreleri 10 ay ve son başvuru tarihi 9 Temmuz 2012 olarak belirlenmiştir. 5. çağrı ilanı döneminde koordinatörlüğümüzün aldığı projelerin toplam bedeli 8 milyon 971 bin 116 lira olup, projelerin incelenmesine devam edilmektedir." dedi.

Vali Sebahattin Öztürk'te, Tarımsal Kalkınma Programlarının önemine dikkat çekerek, yatırımcıların fırsatları iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Kırsal Kalkınma (Ipard) Programı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement