Gaziler Günü Tekirdağ'da Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü Tekirdağ'da Törenle Kutlandı

Gaziler Günü Tekirdağ\'da Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü, Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2015 13:04

19 Eylül Gaziler Günü, Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Valilik önünde düzenlenen törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan İl Jandarma Komutanı J.Alb. Erdal Eren, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, MHP Tekirdağ Milletvekili adayı Bülent Belen katıldı.

Törende, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şubesi Başkanı Ahmet Akıncı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Tekirdağ Fatih Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Fatih Gökoğlan, "Büyük Türk milletinin en büyük şerefidir şahadet şerbetini içmek. En büyük onurudur gazadan gazi olarak dönmek. Evlatlarını vatan savunmasına gönderirken ya şehit ol ya gazi diyen analar başka hangi millette vardır. En büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bu şanlı unvanın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de verilişinin 94. yıl dönümündeyiz. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta, vatan savunmasında dünya barışı için kahraman evlatlarımız nasıl şehit ve gazi oldularsa bugün de ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayanlara özellikle kanlı terör örgütüne karşı kahramanca mücadele etmektedirler. Herkes bilmelidir ki yüce Türk milleti her ferdi ile şehit yada gazi olmak için bir an bile tereddüt etmeyecektir. Tarih bilinci birbirimize daha çok kilitler. Bütün şehit ve gazilerimizin emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağımıza söz veriyorum" dedi.

Tören Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü Tekirdağ'da Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement